Vålerenga vil ta gull med ungdommen

Vålerenga vil ta gull med ungdommen
Vålerenga vil ta gull med ungdommen

- Det er klart det er mulig, sier Jan Erik Aalbu om Engas sjanser til seriegull i år. Og viktige bidragsytere i jakten blir klubbens ungdommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga startet serien med fire kamper uten seier, og de 10 første serierundene har formen – for å si det mildt – vært ujevn. Men etter seieren over Lillestrøm på Åråsen søndag er det gryende optimisme å spore på treningsfeteltet på Valle.

- Det er ikke sånn at vi går rundt og tenker på gull i hverdagen. Tabellen lyver aldri, og akkurat nå er vi nummer fire fra bånn, men Tippeligaen er jo fryktelig jevn i år, sier Aalbu lurt.

- Så gull er ikke umulig?

- Nei, selvfølgelig ikke. Det er bare åtte poeng opp til Brann, men vi må først og fremst konsentrere oss om å prestere i hver eneste kamp, og ikke minst å levere varene i lengre perioder.

Skal ta Lyn

Vålerenga har ikke slått Lyn på 26 år i Tippeligaen, men foran sitt første by-derby som sportsdirektør i klubben fra Oslo øst hevder Aalbu at han er optimist.

- Vi slo Rosenborg, det gjør vi ikke så ofte. Så slo vi Lillestrøm på Åråsen, det gjør vi aldri, og Lyn har vi ikke slått på 26 år, så nå er det deres tur til å bli slått. Vi skal ta dem, det kan du sitere meg på, eller det skal du sitere meg på, slår Aalbu fast.

- Hvorfor skal dere lykkes nå, for første gang siden 1981?

- Hvis du ser på kampene våre, og glemmer Brann-kampen, så har vi aldri blitt rundspilt. Det har vært små marginer, og vi har ofte vært best, og tapt. Om vi ser på kampene mot de lagene som regnes for å være sterke, da har gutta levert 110 prosent, og det håper jeg de gjør mot Lyn også. Det er kampene mot antatt lett motstand som har vært problemet, og det er det vi skal jobbe med framover. Spillergruppa vår har vært med på mye de siste åra, kanskje har vi blitt litt mette?

Satser på ungdommen

Søndag debuterte 17 år gamle Kristian Brix i Tippeligaen, og unggutta står i kø for å slippe til på Vålerengas A-lag.

- Ja, vi satser på talentutvikling, og det at Petter Myhre tør å bruke Kristian i en sånn kamp viser hvor god han er som trener, slår Aalbu fast, før han blir ivrig og fortsetter. – Se på stallen vår da, vi har Mohammed Fellah, Jørgen Horn, Glenn Roberts, Steinar Strømnes og Kristian Brix i A-stallen. Dette er unge gutter, og de er fremtiden til Vålerenga.

- Så det er slutt på å kjøpe inn gamle storheter?

- Man skal aldri si aldri i dette gamet, men jeg kan garantere deg at det er slutt på å kjøpe gamle spillere dyrt.

- Har det vært for mange spillere ut og inn de siste åra?

- Det vil ikke jeg si så mye om, men det blir i alle fall ikke sånn framover. Vi skal bygge et lag med en stabil stamme, et lag for framtida, slår Aalbu fast.

- Vi kommer selvfølgelig til å kjøpe en og annen spiller, men ikke mange. Vi skal utvikle videre de vi allerede har.

Vålerenga møter Lyn på Ullevaal i kveld klokka 21.25. Se kampen på TV 2.

Personvernpolicy