- Aner ikke hvorfor Lyn alltid vinner

- Aner ikke hvorfor Lyn alltid vinner
- Aner ikke hvorfor Lyn alltid vinner

I kveld kan Henning Berg bli den første Lyn-treneren som taper for Vålerenga på 26 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Best i byen?

Et betegnende bilde på styrkeforholdet i de siste års oppgjør mellom Vålerenga og Lyn. Tomaz Sokolowski og Lyn har de siste 26 årene alltid hoppet litt høyere, og dermed unngått tap, en Christian Grindheim og resten av Enga-spillerne. Kanskje snur det i kveld?

Foto: Scanpix

I 1981 prøvde noen å drepe president Ronald Reagan og Pave Johannes Paul den 2, Prins Charles og Lady Diana giftet seg, demonstranter sloss mot kraftutbygging i Alta og Gro Harlem Brundtland ble statsminister i Norge.

Det er også foreløpig siste gang Vålerenga slo Lyn i serien.

- Ja, jeg hører hva du sier, ler Henning Berg når ABC Nyheter drar statistikken for ham på Kringsjå, Lyns treningsfelt i Oslo.

- Vi har hatt ett godt tak på Vålerenga, det er ikke til å komme fra. Kampene har alltid vært jevnspilte, men vi vinner alltid til slutt.

Hvorfor det?

- Det har jeg faktisk ikke noen god forklaring på. Det er ett eller annet som gjør at det alltid tipper vår vei, men jeg klarer ikke å forklare hvorfor, sier vår tidligere landslagskaptein.

Føler ikke noe press

By-derbyene mellom Lyn og Vålerenga hauses alltid stort opp i media og blant fansen, men Berg krever å bli trodd på at dette bare er en vanlig fotballkamp for ham.

- Jeg registerer jo alt som skjer rundt en sånn kamp, men for meg er det ikke noe mer press enn vanlig.

Hva med spillerne?

- Vel, jeg trenger ikke akkurat motivere dem for å gi alt i denne kampen. Pep-talk er på en måte overflødig, ler Berg.

Synes synd på barnefamiliene

Vålerenga – Lyn har allerede satt en rekord, for kampen har avspark klokka 21.25, og så sent har aldri en kamp i Tippeligaen startet.

- Sportslig sett spiller det ingen rolle. Spillere og trenere presterer akkurat like bra så sent på kvelden, men jeg synes jo litt synd på barnefamiliene. Vi i Lyn har mange unge fans, jeg håper flest mulig av dem får lov til å være sent oppe så de kan se kampen, sier Berg.

Men, hva synes du om kamptidspunktet?

- Jeg forstår hvorfor kampen går så sent. Det kommer kanskje litt mindre folk på kampen, men til gjengjeld ser kanskje dobbelt så mange den på TV, og det er viktig for klubbene og TV, sier Berg til ABC Nyheter.

Personvernpolicy