Indisk pensjonist strøk på eksamen for 38. gang

En 73 år gammel inder har strøket på eksamen for trettiåttende gang på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksamen kan være et slit, det vet inderen Shiv Charan Yadav alt om. Han har prøvd å få unna eksamenen sine 38 ganger. (Illustrasjonsfoto)Eksamen kan være et slit, det vet inderen Shiv Charan Yadav alt om. Han har prøvd å få unna eksamenen sine 38 ganger. (Illustrasjonsfoto)

Han burde nok fått toppkarakter for utholdelse, men eksamenene er det verre med for den 73 år gamle inderen Shiv Charan Yadav.

I 1969 sverget han på at han ikke skulle gifte seg før han var ferdig med eksamenene som normalt gis til indiske femtenåringer.

Siden den gang har han prøvd og feilet i å få gjort unna den siste og avgjørende eksamenen slik at han kunne starte letingen etter en hustru.

38 år senere ser det dessverre fortsatt mørkt ut med tanke på giftemål.

I sitt siste forsøk på å klare eksamensbrasene, strøk Shiv Charan Yadav i alle fag bortsett fra sanskrit, noe som ga den indiske bonden stusselige 103 av 600 mulige poeng.

Til nyhetsbyråene forteller han at han synes mattefaget er spesielt vanskelig, og at det er det som trekker ned helhetsresultatet.

Shiv Charan Yadav blir ofte tatt for å være en foreldrer eller vakt når han møter opp på eksamen. Men den indiske syttitreåringen har ikke tenkt å gi seg med det første.

- Jeg ville ikke drømme om å bryte løftet mitt. Jeg skal klare den siste eksamenen, slik at jeg kan bli gift. Inderen satser nå alt på å bestå eksamen neste år.


Les også: Indisk pensjonist tar eksamen for 37. gang Verdens eldste skoleelev i fare for å bli utvist Aldri for sent å gå på skole


Personvernpolicy