Tatt av kvinnen åpner filmfest

Tatt av kvinnen åpner filmfest
Tatt av kvinnen åpner filmfest

- En film om hvor morsomt det kan være når alt går til helvete, sier regissør Petter Næss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright: Sverre Bjørstad Graff

Den norske filmfestivalen arrangeres i Haugesund den 17. til 24 august. Mer informasjon finner du på festivalens hjemmesider.

Den nye norske filmen «Tatt av kvinnen» åpner den 35. norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 18. august. Filmen er regissert av Petter Næss og er basert på Erlend Loes debutroman med samme navn. «Tatt av kvinnen» er produksjonsselskapet Monster Films første spillefilm.

- Petter Næss har fortolket Erlend Loes litterære univers og skapt et ditto personlig og allmenngyldig filmatisk verk i nær kontakt med den skjøre strengen som kalles filmkunst; på mange måter slik han gjorde med Ingvar Ambjørnsens «Elling», uttaler programsjef Håkon Skogrand i Den norske filmfestivalen i en pressemelding.

Festivalsjef Gunnar Johan Løvvik gleder seg til å ønske Petter Næss velkommen tilbake til Den norske filmfestivalen, som i år arrangeres for 35. gang, og for 25. gang i Haugesund.

- Petter Næss har gjestet Haugesund flere ganger i Amanda- og festivalsammenheng, og det er spesielt hyggelig at filmen hans skal åpne festivalen, sier Løvvik.

Når alt går til helvete

- Dette er en film om hvor morsomt det kan være når alt går til helvete, sa regissør Petter Næss på en pressekonferanse i fjor høst.
Petter Næss har regissert en rekke filmer som det norske kinopublikum har trykket til sitt bryst, blant annet «Elling», «Bare Bea», «Elsk meg i morgen» og nå sist «Hoppet», som vant publikumsprisen under Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Næss har også instruert en rekke teaterforestillinger, og han har hatt teaterversjoner både av «Elling» og «Tatt av kvinnen» før veien gikk videre til filmen.

Håpløs Aurvåg

I hovedrollen som «han» finner vi Trond Fausa Aurvåg, som ble kåret til Beste mannlige skuespiller for sin rolle i «Den brysomme mannen» under Amandaprisutdelingen i 2006, hvor også hans regidebut «Alene menn» sammen ble belønnet med Amanda for Beste kortfilm.

- Jeg kan bare spille litt håpløse menn, jeg, sa en selvironisk Aurvåg på pressekonferansen i sammenheng med filminnspillingen.

Marian Saastad Ottesen, som blant annet har spilt i «Elsk meg i morgen» og «Kunsten å tenke negativt» spiller kvinnen «han» blir tatt av, mens Henrik Mestad er rival og ørneforsker, og Hollywoood-stjernen Peter Stormare er uunnværlig som støttespiller i svømmehallen.
«Tatt av kvinnen» får en omfattende kinolansering. Etter premieren i Haugesund blir den satt opp i hele 70 kopier på kinoer over hele landet.

Les også: Tatt av kvinnen blir film

Personvernpolicy