Bestemor ordnet festen

Bestemor ordnet festen
Bestemor ordnet festen

En bestemor i 60-årene er politianmeldt etter at hun forsynte barnebarnet sitt med 15 flasker sprit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright:

Det er faren til den mindreårige gutten som har anmeldt forholdet.

- En bestemor i 60-årene skal ha kjøpt flere flasker med brennevin, hovedsakelig vodka, til mindreårige ungdommer, deriblant sitt barnebarn. Alkoholen ble kjøpt via internettsidene til Vinmonopolet, Svein-Kåre Tjomsland, lensmann i Åseral kommune til Fædrelandsvennen.

Lensmannen bekrefter at forholdet er anmeldt. Faren skal ha funnet sønnen sin og vennene hans kraftig beruset. Han skal også ha funnet en kvittering på brennevinet. Politiet klarte å spore opp internettbestillingen via guttens ip-adresse.

Omdelingssentralen for post i Byremo i Audnedal kommune har bekreftet at leveransen ble ble levert på døren, og kvittert ut av bestemoren. Etter dette ble de 15 flaskene med brennevin fordelt på ungdommene som skal være mellom 16 og 18 år.

Økning i nett-alkohol

Eivind Rossen, informasjonssjef i Posten forteller om en voldsom økning av alkohol-bestillinger via Internett.

- Vi har ingen tall på hvor mye alkohol som blir bestilt fra Vinmonopolet på internett. Men det er veldig mange bestillinger, og det blir stadig flere. Spesielt fra steder hvor det ikke finnes lokale Vinmonopol. Mange benytter seg av landpost-ruta, slik at de kan få pakken kjørt til døra, sier Rossen til Fædrelandsvennen.

Personvernpolicy