Mina felt for Søviknes-hets i PFU

Artikkelen fortsetter under annonsen

P3s Mina Hadjian ble felt på fem punkter i Pressens Faglige Utvalg, for hets mot Frp-politiker Terje Søviknes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Hilde Nordlund): Søviknes sier han opplever intervjuet med NRK P3s Mina Hadjian som det verste han har vært utsatt for i mediene noensinne.

Det var en enstemmig avgjørelse fra PFU, som felte NRK på fem punkter i denne saken.

– NRK ble felt på flere punkter enn de fire andre kjennelsene til sammen i denne saken. Dette er et godt eksempel på hvordan slik uhøytidelig journalistikk ikke skal gjøres, sier generalsekretær i norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold til NTB.

Klart brudd

Ifølge kjennelsen i PFU er episoden et klart brudd på blant annet Vær varsom plakatens punkter om å gjøre premissene klare for intervjuobjektet, samt respekt for menneskers privatliv og overdrivelse av tittel og ingress i forhold til hva man har dekning for i saken, skriver Dagbladet.no

Det var 9. januar i år at Mina Hadjian skjelte ut Søviknes i sitt P3-program «Mina».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiller seg ut

Søviknes synes overtrampet er så stort at det ikke holder med en beklagelse fra NRK.

– Jeg har opplevd mye i media, men dette er egentlig det verste. Mina-intervjuet skiller seg ut, det er en helt annen form for journalistikk enn alt annet jeg har vært utsatt for, i den grad man kan kalle det journalistikk i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

– NRK får lovord for den forbilledlige måten de har beklaget innslaget i ettertid, ikke bare ovenfor Søviknes, men også lytterne. De kunne ikke gjort noe mer i etterkant, men det er også det eneste positive her, sier Kokkvold til NTB.

Må legge om kursen

Kokkvold tror Mina må legge om kursen litt i programmet.

– Det går an å være uhøytidelig og samfunnskritisk uten å begå presseetiske overtramp. Men jeg tror nok det allerede har vært samtaler i redaksjonen. De plikter jo å ha rutiner rundt dette, sier Kokkvold til NTB.

---

Forsidefoto: Scanpix