Stoltenbergs krypinn klart neste høst

I dag er den bare et tomt skall på en utrivelig byggeplass, men neste høst får Jens Stoltenberg (Ap) nøklene til det som skal bli en flunkende ny og moderne statsministerbolig bak Slottet i hovedsta

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare det utvendige skallet er igjen av Inkognitogaten 18 som skal bli ny Statsministerbolig. (Foto: Scanpix)Bare det utvendige skallet er igjen av Inkognitogaten 18 som skal bli ny Statsministerbolig. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB-Linus Hauge): Den 1.320 kvadratmeter store boligen i Inkognitogaten 18 skal stå nøkkelferdig i september eller oktober 2008. Da har Statsbygg brukt snaut to år på innvendig riving og total gjenoppbygging av bygningene som skal utgjøre regjeringens nye representasjonsanlegg i kvartalet Parkveien 45-47/Riddervolds gate 2 og Inkognitogaten 18.

Beliggenheten er fornem, bare et steinkast fra Slottet.

Og Jens Stoltenberg, som etter alle solemerker fortsatt er statsminister neste høst, ser fram til å flytte fra tomannsboligen på Nordberg til mer representative omgivelser midt i Oslo sentrum. Her vil han få to fulle etasjer å boltre seg på.

- Jeg har inntrykk av at han ser fram til å flytte inn neste høst, sier informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor til NTB.

Skal vi tro prosjektleder Lasse Kwetzinsky i Statsbygg, har Stoltenberg grunn til å glede seg til å flytte inn i huset som opprinnelig ble bygget som en leiegård på slutten av 1800-tallet. Boligen skal ifølge Statsbygg fremstå på en god og helhetlig måte, og de som flytter inn må finne det attraktivt å bo der. (©NTB)

Personvernpolicy