Dette er en mobilrevolusjon

Dette er en mobilrevolusjon
Dette er en mobilrevolusjon

Den er gratis, rykende fersk og passer på alle mobiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Opera Mini kan du lese vanlige nettsider med nær sagt hvilken som helst mobil. 4.0-versjonen som ble sluppet tirsdag, gir en dramatisk bedre opplevelse.
Det spesielle er at Opera Mini bryter opp siden og plasserer alt innhold i én lang kolonne. Dermed har du kunnet bla gjennom store og komplekse sider på en liten skjerm, uten å måtte skrolle horisontalt, kun vertikalt.

Blir billigere

Dessuten blir bilder komprimert før de lastes ned til mobilen, noe som begrenser datamengden radikalt. En velfylt nettside kan inneholde flere megabytes med data, og det kan fort bli dyrt, siden mobilleverandører gjerne tar godt betalt for datatrafikk.


DinSide har testet - se video med kommentarer til brukeropplevelsen

Nå zoomer du

Tirsdag lanserte Opera den første betaversjonen av Opera Mini versjon 4.0, og endringene fra tidligere versjoner er dramatiske. Nå vises en miniatyr av siden i sin helhet på skjermen, og deretter kan du zoome inn på innholdet og tilbake raskt og enkelt. Nytt er også en egen musepeker. Du har fortsatt muligheten til å bruke «gamlevisningen» for små skjermer dersom du skulle ønske det.

Ifølge informasjonssjef Tor Odland hos Opera skal Opera Mini være dobbelt så rask som nærmeste konkurrent. Så langt er den lastet ned 15 millioner ganger.

Les mer om og last ned Opera Mini 4 beta her: http://www.operamini.com/beta/

Personvernpolicy