Gav bort domenenavn - får se Argentina

Gav bort domenenavn - får se Argentina
Gav bort domenenavn - får se Argentina

Som godtgjørelse for at Norges Idrettsforbund fikk overta domenet nif.no spanderer bevegelsen en helaften på Ullevaal Stadion for et knippe studenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gave fra forbundet

Som godtgjørelse for at Norges Idrettsforbund får overta domenet nif.no, spanderer bevegelsen en helaften på Ullevaal forTeknas studentutvalg. På menyen står mat og drikke, samt Hernan Crespo og resten av de argentinske verdensstjernene.

Foto: Scanpix

I alle år har Norske Sivilingeniørers Forening hatt nif.no som domenenavn på internett, men den 1. januar 2004 skiftet Norske Sivilingeniørers Forening (NIF) navn til Tekna; Teknisk-naturvitenskapelig forening. Tekna hadde derfor ikke lenger behov for NIF-domenet, og besluttet å overføre det til Norges største folkebevegelse, Norges idrettsforbund (NIF). Et domene Idrettsforbundet har siklet på lenge.

Og som takk har Idrettsforbundet tatt på seg spanderbuksene.

Får Messi på kjøpet

22. august kommer Lionel Messi og resten av Argentinas stjernemannskap til Oslo. På agendaen står privatlandskamp i fotball mot Åge Hareides menn. Som en gest overfor Tekna, fordi de ga bort navnet til Idrettsforbundet, har forbundet gitt Teknas studentutvalg billetter til kampen som mest sansynlig vil fylle Ullevaal til randen.

- Jeg har ikke helt i hodet hvor mange som kommer, men jeg tror de er rundt åtte stykker, sier Flemming Davanger i Norges Idrettsforbund til ABC Nyheter.

Og studentene kan se frem til mer enn bare 90 minutter på landskamparenaen.

- Det blir full forpleining i henhold til den avtalen som foreligger for Norges Idrettsforbunds samarbeidspartnere. De får tilgang til våre VIP-losjer på stadion. Helt nøyaktig hva det innebærer og hva de får vet jeg ikke, men det blir mat og drikke i forbindelse med kampen.

Glade

Selve overrekkelsen av navnet fant sted under Teknas representantskapsmøte fredag 8. juni.

- Vi er meget glad for at navnet endelig er hos oss. Helt siden internett ble et interessant medium har vi selvfølgelig ønsket det, men Norske Sivilingeniørers Forening var raskest ute.

Davanger forteller at forbundet og ingeniørene lenge har hatt samtaler om temaet.

- De fant ut av praktiske årsaker at det var mest hensiktsmessig å bytte navn. Da er helt naturlig at vi får navnet. Vi har i en lenger periode hatt en dialog og vi er meget glade for at vi nå har fått nif.no.

Dersom man i dag søker på www.nif.no vil ikke Idrettsforbundets sider komme opp.

Norges Idrettsforbund vil trolig begynne å ta det nye domenet i bruk i forbindelse med en større omlegging av forbundets nettløsninger i løpet av året.

Personvernpolicy