Politiaksjon mot restauranter mistenkt for kortsvindel

Tre personer er pågrepet etter en politiaksjon mot to indiske restauranter i Bergen. Politiet tror kundenes kredittkort er blitt kopiert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både politiet, kemneren og NAV deltok i aksjonen mandag. Flere restaurantkunder har anmeldt restauranten etter at kredittkortene deres er blitt tappet i India. Politiet tror noen har kopiert kortene på en av de to indiske restaurantene, for så å sende kortinformasjonen til India, skriver BT.no.

- Aksjonen var nokså omfattende og må sies å ha vært meget vellykket. Funnene ga grunnlag for å gå videre med saken både for politiet, kemneren og Fylkestrygdekontoret, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Hordaland politidistrikt.

En kilde sier til avisen at 16 personer skal ha meldt fra til politiet om at kortene deres er tappet. De fleste uttakene skal være på mellom to og tre tusen kroner og til sammen skal over 100.000 kroner ha forsvunnet fra restaurantkundenes kontoer.

De tre pågrepne er to personer fra Nepal og en person som politiet foreløpig ikke kjenner identiteten på. Nepaleserne har begge et utvisningsvedtak på seg og skulle egentlig reist ut av landet for et halvt år siden. (©NTB)

Personvernpolicy