Ber demonstranter gå videre til Afghanistan

Ber demonstranter gå videre til Afghanistan
Ber demonstranter gå videre til Afghanistan

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Arild Stokkan-Grande ber afghanerne utenfor Stortinget fortsette å gå til Afghanistan, og delta i gjenoppbyggingen av hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen ting som har forandret seg i situasjonen, annet enn at vi har fått afghanere på plenen igjen. Jeg synes det er helt feil at vi skal styre utlendingsfeltet etter hvem som kan skape mest oppmerksomhet rundt sin sak. Det er urettferdig mot dem som stiller aller svakest, sier Stokkan-Grande til Klassekampen.

Meldingen fra Stokkan-Grande til de 45 afghanerne som nå har slått seg ned på plenen foran Stortinget er klinkende klar:

- Når disse guttene har klart å komme seg fra Trondheim til Oslo på egne bein, så er de sterke nok til å gå videre ned til Afghanistan og delta i gjenoppbyggingen og motstandskampen der. De er unge menn i sin beste alder, og bør snarest komme seg tilbake til Afghanistan!

FNs høykommissær for flyktninger er enig i at afghanere kan sende tilbake. Afghanistan er ikke så farlig at Norge bør stanse alle tvangshjemsendelser til landet, fastslår FNs høykommissær for flyktninger overfor Dagsavisen.

- Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er betydelig verre enn for ett år siden. Men vi er ikke kommet dit hen at alle utsendinger av afghanere fra Norge bør stoppe, sier Salvatore Lombardo, stedlig representant for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Afghanistan. (©NTB)

Foto: Scanpix

Personvernpolicy