Unge stjerner mottar stipend

Gullklubben - Norske Olympiavinneres Klubb - deler i år ut Gullstipendet til tre unge idrettsutøvere. - Jeg skal i verdenstoppen, sier Frida Vesla Schneider til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frida Vesla Schneider er i verdenstoppen i både roing og skiskyting. For dèt mottar hun Gullklubbens stipend 25.000 kroner og treningsopplegg i regi av Olympiatoppen. (Foto: Susanne Schneider)Frida Vesla Schneider er i verdenstoppen i både roing og skiskyting. For dèt mottar hun Gullklubbens stipend 25.000 kroner og treningsopplegg i regi av Olympiatoppen. (Foto: Susanne Schneider)

Hvert år deles Gullstipendet ut til unge fremadstormende idrettsutøvere i Norge. En av årets vinnere er 18 år gamle Frida Vesla Schneider. Hun hevder seg meget godt internasjonalt i både roing og skiskyting.

- Jeg har ennå ikke bestemt meg for hvilken gren jeg til slutt kommer til å satse på, men den dagen det bare begynner å bli en suppe, ja, da tar jeg et valg. For i verdenstoppen skal jeg, sier Frida til ABC Nyheter.

Oslo-jenta kan være stolt av merittene hun har oppnådd så langt i sin karrieren. Fjorårssesongen gav topplasseringer i begge idrettene.

I roing ble hun nummer fem i junior-VM, hun fikk sølv i nordisk mesterskap og gull i NM, både for senior og junior.
I skiskyting vant hun NorgesCupen for junior, ble nummer fire i junior-VM på normaldistansen, nummer syv i jaktstart og tok en bronsemedalje i stafett.

Første store utfordring for Frida er i robåten. I August dra hun til det fjerne østen for å delta i junior-VM i Kina.

- Jeg satser på å gjøre det meget godt. Nå skal jeg forberede meg godt frem til finalene 11. og 12. august.

Sparer litt

I tillegg til heder og ære mottar Frida Schneider et stipend på 25.000 kroner, samt et skreddersydd ukesopphold med trening på Olympiatoppen.

- Jeg har akkurat fått sertifikat så jeg kommer til å sette av litt penger til bil. Men noe av pengene kommer jeg til å bruke på å forberede meg til VM i Kina. Det blir en del reising i forbindelse med trening så pengene kommer godt med, fortsetter jenta som til daglig ror for Norske Studenters Roklubb.

I skiskyting konkurrerer hun for IL Heming i Oslo.

Schneider begynner til høsten på siste året på NTG-Lillehammer. Mye av hverdagen går naturligvis med til trening.

- Jeg trener alt fra 8 til 22 timer i uka, det varierer noe. Og så passer jeg alltid på å ha med meg geværet når jeg er på rosamlinger.

- Men er du ikke der for å trene roing, da?

-Jo, men det dukker alltid opp litt ledig tid. Jeg må ikke glemme hvordan det er å skyte, sier den blide jenta til ABC Nyheter.

Gikk for V-rekord

Ole Christian Wendel og Karoline Bjerkeli Grøvdal er de to andre idrettstalentene som også mottar Gullklubbens stipend.

Wendel er 15 år gammel og har levert sterke resultater i langrenn og kombinert, mens Bjerkeli Grøvdal hevder seg både i friidrett og langrenn.

Under fredagens Bislett Games i Oslo kunne en hel verden se det unge løpertalentet, som konkurrerer for Isfjorden, prøve seg på verdensrekorden på 3000 meter hinder for juniorer. Det gikk ikke helt etter planen, men hun beviste utvilsomt han hun kan nå langt på friidrettsbanen.

Alle tre beskrives som noen av de største talentene norsk idrett har sett på mange år.

Personvernpolicy