Israel vil utbetale palestinske skatteinntekter

Israel vil utbetale palestinske skatteinntekter
Israel vil utbetale palestinske skatteinntekter

Israel vil utbetale millioner av dollar i toll- og skatteinntekter som de har holdt tilbake fra palestinerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-Kjetil Elsebutangen): Israel har ved grensen til de palestinske områdene tatt inn enorme toll- og skatteinntekter som tilhører palestinerne. De konfiskerte midlene er kommet opp i flere hundre millioner dollar.

Mandag kunngjorde Israels utenriksminister Tzipi Livni på EUs utenriksministermøte i Luxembourg at Israel nå vil utbetale pengene. Det er et svar på dannelsen av den nye palestinske regjeringen under ledelse av statsminister Salam Fayyad.

- Israel vil samarbeide med president Mahmoud Abbas og Fayyad om overføringen av pengene, sa Livni på en pressekonferanse.

Livni la stor vekt på at selv om situasjonen i de palestinske områdene er dramatisk, åpner den «nye muligheter» for økonomisk og politisk samarbeid. Israel er glad for at president Abbas har utnevnt en ny regjering uten representanter fra Hamas, og vil ifølge Livni støtte «et ekte alternativ» til Hamas sammen med moderate krefter blant palestinerne.

Livni sa ikke hvor store beløp Israel vil overføre til palestinerne eller når det vil skje, men fastholdt at Israel ikke vil «lete etter noen unnskyldning» for å slippe unna. (©NTB)

Personvernpolicy