Tiger drept av toget i India

Tiger drept av toget i India
Tiger drept av toget i India

En tiger er påkjørt og drept av et tog i de østlige delene av India, melder landets medier. Dermed er den truede indiske tigerstammen redusert med nok et dyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:

Landsbyfolk betrakter en tiger som ble funnet død etter at den ble påkjørt av toget på en bru over en elv nær landsbyen Boro Sholmari i det østlige India. Jernbanelinjen går gjennom et viltreservat der dyrene vanligvis kan føle seg trygge, og episoder av denne typen er svært sjeldne. Ifølge ferske studier kan bestanden av tigere i India være nesten 65 prosent mindre enn zoologene har antatt. (Foto: SCANPIX/REUTERS)

Skogvoktere hentet mandag restene av det nesten ti år gamle dyret fra en jernbanelinje i delstaten Vest-Bengal. Tigeren ble funnet død nær en bru som fører linjen over en elv, og skogvokterne tror dyret ville krysse elva på denne brua da den ble påkjørt.

Ifølge ferske studier kan bestanden av tigere i India være nesten 65 prosent mindre enn zoologene har antatt. Ulovlig jakt og nedhogging av jungelområdene der disse dyrene holder til, er viktige årsaker til at bestanden skrumper inn.

Tigrene ser ut til å ha bedre sjanser til å overleve i fangenskap. I dyrehager i det nordøstlige Kina har sibirske tigere fått hele 84 unger siden mars i år, meldte det offisielle nyhetsbyrået Xinhua sist helg.

Den sibirske tigeren regnes som en av verdens ti mest utryddingstruede dyrearter. Bare rundt 400 slike dyr lever fortsatt vilt, av dem om lag 20 i det nordlige Kina og resten i de østligste delene av Russland, het det i Xinhua-meldingen. (©NTB)

Personvernpolicy