Her forsvinner Lars i elva

Her forsvinner Lars i elva
Her forsvinner Lars i elva
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vanvittige surfe-stuntet kunne fort gått fryktelig galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars Ole Granheim var ikke snauere enn at han hoppet i elven etter endt surfing.Lars Ole Granheim var ikke snauere enn at han hoppet i elven etter endt surfing.

Surfing og havet er jo som hånd i hanske, tenker du sikkert. Kanskje du også vet at man i Norge vanligvis får de beste surfebølgene på vinterstid.

I så fall tar du feil.

Freestyle-motocrosskjøreren Lars Ole Granheim og ekstrem-skikjøreren Lars Fidjestøl, begge fra Åmot i Buskerud, satt og kjedet seg en dag tidligere i sommer da de plutselig fikk se en bølge som formet seg fint i den flomstore elven Simoa.

Se videoen her

De trosset vannmassene og prøvde diverse teknikker før de til slutt fant ut hvordan de skulle få surfet den fine bølgen midt i strykene.
Med tau festet i broen rett ovenfor stryket, klarte de å fire seg ned på bølgen for så å surfe den. På videoen kan du se hvordan gutta gjør sitt lille stunt.
Det var en overhengende fare for å forsvinne med vannmassene ned den steinete elven og over et større fossefall noen hundre meter lenger nede.

Granheim forsvant også under vann der strømmen og flommen var sterkest, men dukket opp like etterpå - helskinnet.

Da ingen gikk over fossefallet under surfingen, var ikke Granheim snauere enn at han hoppet i det for å sjekke hva han hadde «gått glipp av».

- Det var stein der, kommenterte han haltende etter seansen.

PS: Dette er kanskje ikke noe å anbefale til allmennheten, med mindre du har «huevos grandes».

Denne saken er laget av DinSide.no.