Fant død flyktning i norsk Offshore-båt

Fire illegale flyktninger hadde gjemt seg i skroget på Bård Ekers konkurransebåt. På den måten tok de seg fra Hellas til Frankrike, skriver Aftenposten.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire flyktninger ble funnet om bord i Bård Ekers konkurransebåt. Foto: ScanpixFire flyktninger ble funnet om bord i Bård Ekers konkurransebåt. Foto: Scanpix

Flyktningene ble oppdaget på en bomstasjon i Frankrike onsdag sist uke.

Flyktningene hadde gjemt seg inne i skroget på Bård Ekers Offshore-1-båt «Negotiator 50». Den ene av flyktningene var død og hadde trolig omkommet som følge av inhalering av giftig gass, skriver bladet båtliv på nett.

Det er Bård Eker selv som mener at gass, forårsaket av store mengder drivstoff og oppvarming av glassfiberskroget, tok livet av flyktningen.

Det var under transport fra en konkurranse i Hellas og hjem til Norge at sjåføren hørte kraftig banking fra skroget på «Negotiator 50». Politiet kom raskt til og konstaterte at fire flyktninger hadde gjemt seg i den 40 fot lange konkurransebåten.

Flyktningene krøp trolig inn i skroget via inspeksjonslukene under overfarten fra Hellas til Italia. Da de ble oppdaget på den franske bomstasjonen hadde de tilbrakt to døgn i båtskroget.

Personvernpolicy