Norsk ambassadør «hyllet» Iran

Norsk ambassadør «hyllet» Iran
Norsk ambassadør «hyllet» Iran

Iransk presse skriver mandag at Norges ambassadør hyller Irans rolle i Midtøsten. - Bare tull, sier ambassadøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanlig
President Mahmoud Ahmadinejad har god kontroll på sitt statskontrollerte media. - Det er vanlig at uttalelser blir brukt for det de er verdt, sier Norges ambassadør. Foto: Scanpix.

Nå vil Norges ambassadør til Iran, Ole Christian Holthe, protestere til det iranske utenriksdepartementet.

Søndag møtte Norges ambassadør lederen for Majlis Sikkerhets- og utenrikspolitikks kommisjon, Alaeddin Boroujerdi. Bakgrunnen for møtet var et planlagt besøk fra Stortingets utenrikskomité.

Etter møtet skriver det statlige pressebyrået IRNA at Holthe har hyllet Irans effektive rolle i Midtøsten.

- Beklagelig

- Dette er beklageligvis en spin fra iransk side. Jeg har aldri hyllet Irans rolle i Midtøsten. Under møtet sa jeg at utenrikskomiteen nok ville være interessert i hvilken rolle Iran kan spille for å motvirke den sterke tendensen av ekstremisme og voldelig konfrontasjon i Midtøsten. Det har altså blitt til at jeg hyllet den rollen Iran spiller i dag, sier Holthe til ABC Nyheter.

Han legger til at Iran knapt kan sies å ha en stabiliserende rolle, men at landet er viktig for forholdene i Irak, Afghanistan, Libanon og ikke minst for den utviklingen som man har sett på Gaza-stripen den siste tiden.

- Er dessverre vanlig

- Dessverre er dette ganske vanlig. Jeg kommer til å protestere til det iranske utenriksdepartementet i morgen, og gjøre det klart at vi synes det er leit at vi blir brukt i denne typen spin, sier Holthe.

Han tror ikke nyhetssaken som ligger ute på diverse nettsteder verden over vil skade Norges omdømme i særlig grad.

- Når det gjelder det diplomatiske miljøet her i Teheran så vil alle skjønne hva som har skjedd. Dette har skjedd meg ved to anledninger tidligere, og det samme er tilfelle for de fleste andre diplomater her nede. De fleste gjenkjenner nok hva dette er, sier Holthe.

Her finner du lenken til den originale saken fra IranMania.

Personvernpolicy