Lever på nåde hos fansen

Lever på nåde hos fansen
Lever på nåde hos fansen

Misnøyen begynner å spre seg i den bergenske Bataljonen. - Flere og flere mener Mjelde ikke er rett mann, sier lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke rett mann?

Flere medlemmer av Bataljonen, Branns supportergruppe, mener tiden er inne for å finne Mons Ivar Mjeldes erstatter. Ifølge fansen er ikke Mjelde taktisk dyktig nok til å hente hjem sereigullet til byen mellom de syv fjell.

Foto: Scanpix

Brann har for «vane» å sprekke når laget kjenner lukten av seriegull. 0-6 mot Lyn på Ullevaal lørdag var kanskje ett varsel om at så også skjer i år.

- Nei, vi kan ikke snakke om noen sprekk ennå. Vi slo Lillestrøm sist, men dersom det blir en nedtur mot Aalesund på onsdag, kan vi begynne å snakke om en sprekk, sier Henk Ekerhovd i Bataljonen til ABC Nyheter.

Misnøyen brer seg

Mons Ivar Mjelde har ikke klart å føre Brann til seriegull på de tre sesongene han har ledet laget. Nå vil bergenserne ha gull, men mange mener Mjelde ikke er rett mann til å klare det.

- Jeg vet at flere medlemmer av Bataljonen, og øvrige Brann-fans, mener Mjelde ikke har det som skal til for å vinne gull. Det er en negativ tendens innad i Bataljonen, og mange begynner å opparbeide seg en mistillit til Mons Ivar Mjelde.

Ekerhovd understreker at det er en allmenn mening blant Brann-supporterne. Hva han selv synes forblir hemmelig.

- Min personlige mening får du ikke, sier Ekerhovd.

- På hvilke områder mener mange at Mjelde ikke er dyktig nok?

- Det som går igjen er at han ikke er god nok på det taktiske. Der sliter Mjelde kraftig. Altfor mange ganger har han vist han ikke evner å snu oppgjør hvor ting går dårlig. Selvfølgelig, han har klart det noen ganger, det skal han absolutt ha, men det er så veldig mange ganger hvor det har gått altfor galt. Som blant annet mot Lyn på lørdag.

Sjanse?

Kampen mot Lyn vil Ekerhovd fortest mulig glemme.

- Ingen gjorde jobben sin. Det fantes ikke noe initiativ, ingen kom på løp og det var dårlig over hele linja.

Folk kontaktet Ekerhovd, som selv var tilstede på Ullevaal, etter kampen og lurte på hvorfor Brann bare hadde skapt èn målsjanse.

- Folk mente det er for dårlig av Brann at Lyn vant sjansestatistikken 12-1. Men når Brann hadde den ene sjansen, det vet jeg ikke. Jeg så faktisk ikke en Brann-mulighet i løpet av 90 minutter på lørdag. Det går bare ikke når du leder serien, fortsetter lederen av Bataljonen.

I forrige uke ble det antydet i flere medier at lagets kaptein, Martin Andresen, var på vei til Rosenborg. Det tror ikke Ekerhovd mye på.

- Slik den saken kom frem tror jeg det hele var en medieskapt greie. Jeg velger å tro at Andresen ikke forlater Brann når klubben har heng på gullet.

Personvernpolicy