Harer stengte flyplass

Harer stengte flyplass
Harer stengte flyplass

Flyplassen i Milano måtte stenge på grunn av en invasjon - av harer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På rømmen
200 frivillige hjalp til med å sette opp nærmere fire kilometer med nett på Milanos Linate-flyplass for å fange harene søndag morgen. Foto: Scanpix/AP Photo/Alberto Pellaschiar.

Søndag måtte flere flygninger utsettes, og all aktivitet på flyplassen måtte stenge på grunn av hareinvasjonen, melder BBC News.

I hopetall overflommet harene Linate-flyplassen. Det var så mange harer at viktig sikkerhetsutstyr sluttet å fungere som normalt.

Kaoset som harene har forårsaket har vart i flere måneder, og bare i de to siste ukene har to harer havnet under hjulene til charter-fly.

Harene har også forstyrret den viktige bakkeradaren som ble installert etter den verste flyulykken i Italias historie. I 2001 døde 118 mennesker da to fly kolliderte på bakken.

Situasjonen har blitt så alvorlig at flyplassmyndighetene stengte flyplassen i tre timer søndag morgen, mens lokale viltmyndigheter forsøkte å fange de vel 80 harene som har forårsaket problemene.

Harene skal nå flyttes til nærliggende skoger rundt Milano, men hvis dette ikke fungerer kan det hende man må ty til sterkere lut.

Linate er flyplassen som ligger nærmest sentrum av Milano, den ligger bare fem kilometer unna. De andre flyplassene kan det ta nærmere en time å nå på de overfylte motorveiene.

Harer er ikke den eneste faren for flytrafikken. Tåken på Linate er også et velkjent problem.

Personvernpolicy