Nok en Nokas-runde i retten

Riksadvokat Tor-Aksel Busch kommer til å be Høyesterett dømme NOKAS-ranerne mye strengere enn Gulating lagmannsrett. Tre av dem risikerer forvaring.

Nok en Nokas-runde i retten
Nok en Nokas-runde i retten
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Påtalemyndigheten vil peke på nødvendigheten av en vesentlig høyere straff enn det lagmannsretten la seg på, og det kommer til å bli lagt med påstand om forvaring for David Toska, Kjell Alrich Schumann og Metkel Betew, sa riksadvokat Tor-Aksel Busch da han innledet for aktoratet i Høyesterett mandag morgen.

Rundt klokken 9.10 satte de fem dommerne i Høyesterett prosessen som for 12 av de 13 tiltalte i NOKAS-saken kommer til å sette et endelig punktum for rettsmaratonen som etterfulgte dødsranet i Stavanger 5. april 2004.

Det er bare straffeutmålingen som skal behandles i landets øverste domstol. Skyldspørsmålet ble for de domfelte avgjort en gang for alle i Gulating lagmannsrett.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch fører selv påtalemyndighetens sak i Høyesterett. Han varsler påstand om 21 års forvaring for David Toska og Kjell Alrich Schumann, mens han for det fleste andre kommer til å ligge på samme nivå som straffepåstandene i Gulating lagmannsrett. (©NTB)