Vålerenga best i hatoppgjør

Vålerenga-Klanen i et antall av nærmere 2000 kom til Lillestrøm for å ha det «gøy på landet». Og det fikk de til fulle.

Fortjent seier

Vålerenga jubler etter Morten Berres scoring cirka midveis i 1. omgang. Vålerenga vant en fortjent seier på Åråsen mot ett gulljagende Lillestrøm.

Lillestrøm – Vålerenga 0-1 (0-1)

11.437 tilskuere

Mål: 0-1 Morten Berre (18).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Dan Anton Johansen, Khaled Mouelhi, Lillestrøm, Allan Jepsen, Morten Berre, Vålerenga.

Erkerival Lillestrøm ble slått av Oslo-laget på eget gress for første gang på 12 år og misbrukte sjansen til å overta serieledelsen igjen etter Branns stortap for Lyn. Oslolagets aller første bortepoeng for sesongen kunne vanskelig smakt bedre. Vålerenga vant en like fortjent som nødvendig seier og fikk et pusterom i nedre del av tabellen.

– Vi trengte denne seieren. Om den kom mot LSK eller noen andre, spilte ingen rolle for meg, men det var moro for Klanen og spillerne, sa VIF-trener Petter Myhre til NTB.

Det forløsende målet ble headet inn på typisk vis av måltyven Morten Berre etter bare 18 minutter og ble møtt av overdådig begeistring i den ene svingen som var fylt av Klanen. Resten av Åråsens 11.437 tilskuere led i stillhet.

Et langt innkast ble stusset videre av Daniel Fredheim Holm, og foran mål vant Berre en av de utallige duellene som gikk i gjestenes favør.

En glad mann

– Vi spilte en jævlig bra kamp. Jeg er en glad mann, ikke bare fordi jeg scoret, men fordi vi vant en kollektiv seier, sa Berre til NTB.

Vålerenga ville mest og spilte best. De vant sjansestatistikken 6-2 og burde vunnet med klarere sifre. Lillestrøm kan takke sin tyske keeper Heinz Müller for at ikke resultatet ble enda verre.

Spesielt hans redning av Daniel Fredheim Holms skudd fra 10 meter i første omgang var imponerende. Han viste klasse også da han strakte seg langt nok bakover til å slå samme manns dupper fra 30 meter over mål i annen omgang.

Lillestrøm hang dårlig sammen. Spesielt før pause var laget meget tamt og savnet en suspendert Frode Kippe i midtforsvaret.

Endringer

Trener Tom Nordlie måtte gjøre drastiske endringer i pausen. Dan Anton Johansen ble tatt av og erstattet av Espen Søgård på høyre back. Kasey Wehrman, som hadde virret omkring uten mål og mening, ble erstattet av Pål Strand. Men det hjalp ingenting. Bare en målsjanse ble skapt etter pause, og Nordlie må nok gå i tenkeboksen før neste oppgave.

– Vi spilte en dårlig kamp, sto stille og så på i stedet for å bevege oss. Ett poeng på fire kamper er langt under pari, innrømmet Nordlie.

– Førsteomgangen var årsverste, istemte Anders Rambekk.

Vålerenga-trener Petter Myhre viste dristighet på grensen til arroganse da han mønstret 17-årige Kristian Brix i startoppstillingen. Unggutten viste talent, men mangler styrke i en slik batalje. (©NTB)