Ulovlig foran Stortinget

Artikkelen fortsetter under annonsen

Afghanerne som hadde tillatelse til å demonstrere foran Stortinget til klokken 22 søndag kveld, var fremdeles på stedet mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld skulle de afghanske demonstrantene ha fjernet seg fra gresset foran Stortinget, men mandag morgen var de fortsatt på plass. Ill.foto: ScanpixSøndag kveld skulle de afghanske demonstrantene ha fjernet seg fra gresset foran Stortinget, men mandag morgen var de fortsatt på plass. Ill.foto: Scanpix

- Foreløpig har vi ikke foretatt oss noen ting, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Afghanerne hadde tillatelse fra Oslo politidistrikt til å gjennomføre en punktdemonstrasjon foran Stortinget fram til klokken 22 søndag kveld. Mandag morgen befant de seg fremdeles på plassen.

Men selv om den lovlige demonstrasjonen er over, vil politiet ikke kommentere om de planlegger å foreta seg noe overfor demonstrantene.

De 45 afghanerne har den siste måneden gått pilegrimsleden fra Trondheim til Oslo, og kom lørdag fram til hovedstaden. 41 av dem har fått endelig avslag på sine asylsøknader, mens fire venter på avgjørelse i Utlendingsnemnda.

Etter at de ankom Oslo, har afghanerne slått seg ned utenfor Stortinget for å demonstrere mot at de skal sendes ut av landet. (©NTB)