Nå får han støtte fra EU

Nå får han støtte fra EU
Nå får han støtte fra EU

EUs utenriksministere vil mandag love politisk og økonomisk støtte til palestinernes president Mahmoud Abbas og den nye palestinske kriseregjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksministerne fra de 27 EU-landene vil på sitt møte i Luxembourg mandag erklære klar støtte til palestinernes president Mahmoud Abbas og samtidig love politisk og økonomisk støtte til den nye palestinske regjeringen under ledelse av Salam Fayyad, sier Cristina Gallach til AFP. Hun er talskvinne for EUs utenrikspolitiske koordinator Javier Solana.

EU, den største bidragsyteren til palestinske selvstyremyndigheter, stoppet direkte støtte til den palestinske regjeringen etter at Hamas kom til makten i mars 2006.

President Mahmoud Abbas fra Fatah oppløste samlingsregjeringen mellom Hamas og Fatah etter at Hamas tok full kontroll på Gazastripen i forrige uke.

En ny kriseregjering av uavhengige eksperter, med Salam Fayyad som statsminister, ble tatt i ed av Abbas søndag.

Den nye regjeringen vil uten tvil føre til en endring i EUs politikk, sier Gallach. Men det vil være opp til utenriksministerne som møtes mandag å avgjøre om EU umiddelbart vil gjenoppta direkte støtte til den palestinske regjeringen, sier hun. (©NTB)


Personvernpolicy