Syv barn drept etter skole-bombing

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju barn ble drept i et flyangrep mot en religiøs skole i det østlige Afghanistan, opplyser amerikanske militære kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere opprørere ble også drept i angrepet mot en madrassa, en religiøs skole, sent søndag, ifølge en melding fra den USA-ledede koalisjonen.

– Ifølge foreløpige meldinger ble sju barn drept i angrepet, heter det.

Koalisjonen opplyser at de hadde «troverdige opplysninger» om at al-Qaida-soldater gjemte seg i bygningskomplekset, som omfatter en moské og en religiøs skole.

Afghanske barn begynner å gå på madrassaer for å få religiøs opplæring fra de er seks–sju år gamle.

– Dette er nok et eksempel på at al-Qaida bruker moskeer og sivile som skjold for å beskytte seg selv, påstår talsmann for koalisjonsstyrkene, major Chris Belcher.

Over 120 sivile afghanere er blitt drept av utenlandske styrker i Afghanistan de siste månedene, ifølge afghanske myndigheter og lokale innbyggere.

Dødsfallene har skapt raseri blant afghanerne og ført til flere demonstrasjoner med krav om at president Hamid Karzai går av og at de amerikanske soldatene må trekke seg ut av landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Volden i Afghanistan har økt kraftig i vår, og utenlandske styrker har gjennomført flere militæraksjoner mot Taliban-skanser sør og øst i landet. Taliban har på sin side utført en rekke selvmordsangrep, og ifølge FN ble opptil 380 sivile afghanere drept i vold knyttet til opprørskampen de første fire månedene av året.

Søndag ble minst 35 personer drept i et selvmordsangrep rettet mot en politibuss i Kabul. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. (©NTB)