100 mill. til fraflyttingskommuner

100 mill. til fraflyttingskommuner
100 mill. til fraflyttingskommuner

Kommuner som rammes økonomisk av fraflytting får nå ekstra støtte på 100 millioner kroner over to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fraflytting
Kommuner som taper penger på fraflytting, får ekstra drahjelp fra staten. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Oslo (NTB): - Det er midler som skal hindre at disse kommunene må avvikle noen av de velferdstilbudene de har i dag, sier kommunal og regionalminister Åslaug Haga (Sp).

Hun sier mange kommuner sliter med fraflytting og økende problemer med å holde nivået på velferdstilbudet. I alt er det 79 kommuner som får denne ekstra støtten i 2007.

I tillegg har fylkesmannen i Hedmark bidratt med 1,9 millioner og fylkesmannen i Nordland med 12 millioner kroner til økonomisk vanskelig stilte kommuner i deres fylke.

De 79 kommunene som har fått støtte er fordelt på alle fylker unntatt Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold.

I Nordland er det hele 16 kommuner som får økonomisk hjelp, mens det i Rogaland og Vest-Agder bare er en kommune som får støtte.

Inntektssystemet for norske kommuner blir hvert år oppdatert når de nye bosettingstallene er klare i januar. I løpet av våren blir oppdateringen sluttført og fører da ofte til store endringer i rammetilskuddet til kommunene.

- Slike endringer er vanskelig å forutse i den enkelte kommune og skaper derfor problemer. Ved å gi denne ekstrastøtten vil departementet redusere skadevirkningene for dem som er hardest rammet, sier Haga. (©NTB)

Personvernpolicy