Totalforbud mot telefonsalg i helgene

Totalforbud mot telefonsalg i helgene
Totalforbud mot telefonsalg i helgene
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har sett seg lei på plagsomme og useriøse telefonselgere. Nå blir det totalforbud mot telefonsalg i helgene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Regjeringen har sett seg lei på plagsomme og useriøse telefonselgere. Nå blir det totalforbud mot telefonsalg i helgene, og innskjerping av reglene ellers i uka.

- Mange har opplevd ubehag når noen skal selge noe på telefon. Derfor gjør vi nå kraftige innskjerpinger for å gi folk bedre beskyttelse mot telefonselgere, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) til TV 2.

De nye reglene innebærer totalforbud mot telefonsalg i helgene og at selgerne i etterkant er nødt til å innhente bekreftelse fra kunden etter å ha gjort et salg per telefon.

Bakgrunnen for innskjerpingene er at telefonselgere har opptrådt hensynsløst og useriøst i møte med forbrukere. Nå mener regjeringen at bransjen har en mulighet til å vise at den kan opptre på en seriøs måte.
- Vi vil ikke ha useriøse framgangsmåter, slik mange mener vi har hatt fram til nå, understreker Bekkemellem.

Hun truer med strenge reaksjoner og i ytterste konsekvens et totalforbud hvis de nye reglene ikke blir etterlevd tilfredsstillende.
Nylig viste en undersøkelse fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) at 92 prosent av befolkningen er negativ til telefonsalg.

Til sammen 1,5 millioner abonnenter har reservert seg mot telefonselgere. Samtidig oppgir 84 prosent av dem som har reservert seg, at de blir plaget av telefonselgere til tross for reservasjonen.