Seriemorder innkalt til jurytjeneste

Han er tiltalt for ni drap, men likevel ble han utvalgt til jurytjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronald Dominique er tiltalt for å ha drept ni menn. Faksimile: MSNBCRonald Dominique er tiltalt for å ha drept ni menn. Faksimile: MSNBC

Mannen, som er tiltalt for ni drap, og mistenkt i mange flere drapssaker, ble valgt ut som en av flere potensielle jurymedlemmer til storjury som skal finne sted neste måned.

Rettssekretær Bobby Boudreaux bekrefter overfor AP at mannen som er mistenkt for seriemord, Ronald Dominique, var på listen av navn som datamaskinen kom opp med før storjuryen.

Dominique har ikke en eneste sjanse til faktisk å sitte i juryen, fordi loven i Arizone forbyr mistenkte å avtjene jurytjeneste.

- Det at han er tiltalt, at saken hans er i rettssystemet, det er ikke noe datamaskinen som lager disse listene vet, sier Boudreax.

Ifølge politiet har Dominique erkjent drapene på 23 menn over ni år. Han har blitt tiltalt i ni av sakene, og statsadvokat Joe Waitz Jr. har gjort det klart at han vil be om dødsstraff.

Mulige jurymedlemmer blir valgt ut fra en rekke kilder, deriblant valglister og bilsertifikatregister.

Den første som la merke til Dominiques navn var sekretæren til dommer Randy Bethancourt, Frankie Clemets. Hun satte en stjerne ved siden av navnet på listen, så dommeren skulle legge merke til det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus