Små detaljer ødela for Thorkildsen

Små detaljer ødela for Thorkildsen
Små detaljer ødela for Thorkildsen

Andreas Thorkildsen manglet 99 centimeter på å ta seieren fra Tero Pitkämäki på Bislett. Ikke rart han var skuffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mislyktes
Andreas Thorkildsen skuffet både publikum og seg selv på Bislett fredag. Foto: Scanpix.

- Det er klart jeg ikke kan være helt fornøyd med dette. Jeg kom hit for å vinne og kaste langt, men det ble bare tredjeplass i denne veldig jevne konkurransen. Jeg manglet en meter på seieren, sa Andreas Thorkildsen etter Golden League-åpningen på Bislett fredag kveld.


Finske Pitkämäki tok første stikk i Golden League og er med i kampen om dollarmillionen, mens Thorkildsen og alle de andre spydkasterne bare har æren å kjempe om i resten av Golden League-serien.


Breaux Greer som har det lengste kastet i verden i år med 90,71 meter, klarte annenplassen på Bislett. Han ble slått av Pitkämäki med fem centimeter.


- Jeg hører at jeg var den som kastet jevnest av alle her på Bislett i dag, men det er mager trøst, for det hjelper ikke stort. Det er det lengste kastet som teller, og det hadde ikke jeg, sa Thorkildsen

Han fikk sitt andre strake nederlag i kampen mot Tero Pitkämäki, for 3. juni måtte han også se finnen foran seg på resultatlisten i Kuortane.


Pitkämäki vant på Bislett med 88,78 meter. Thorkildsen fikk opp 87,79 meter i sitt lengste kast som var hans siste i konkurransen.

Småting

- Det var flere småting som ikke klaffet for meg i denne konkurransen. Det var ikke så mye som manglet på at et par av kastene mine ville ha gått mye lenger, slo Thorkildsen fast på pressekonferansen etter stevnet.


- Først og fremst er jeg skuffet over resultat, for forholdene var gode her i dag, og jeg burde ha kastet litt lenger, sa han.


- Jeg var med her og ventet mer enn jeg klarte, sa Thorkildsen som vant på Bislett for et år siden med 91,59 meter. Da satte han norsk rekord og ble stevnets store helt.


Fredag kveld kom han i skyggen av etiopiske Meseret Defar som satte ny fantastisk verdensrekord på 5000 meter for kvinner.


- Det blir en jevn sesong som nettopp har startet. Det blir en lang sesong også, og det skal nedlegges mange kastøkter og konkurreres mye før VM i Osaka, så mye kan skje, slo Thorkildsen fast.

Kan være best

- Stevnet på Bislett viste at det ikke er mye som mangler før jeg er der jeg vil være. Jeg vet at jeg kan slå dem alle sammen, så det var synd jeg ikke klarte det. Bislett var et av hovedmålene mine denne sesongen, mente Thorkildsen


Neste mulighet til å knuse Greer, Pitkämäki og resten av spydeliten får han i Paris 6. juli i det neste Golden League-stevnet.


- Før Paris kommer jeg nok til å legge inn noen skikkelige gode kastøkter. Det eneste jeg kan gjøre for å bli bedre er å fortsette å terpe på smådetaljer, sa Thorkildsen


- Fem centimeter er mye og langt i boka mi, sa Breaux Greer.


- Han som hadde dagen vant her i kveld. Det var et spørsmål om å ha mest klaff, slo amerikaneren fast.


- Det er klart jeg har en god følelse, men jeg er litt overrasket også. Jeg kan vel si det slik at jeg var den som var mest heldig, sa Tero Pitkämäki før han forlot Bislett for denne gangen.


Om en uke kaster Andreas Thorkildsen i Odense. Da er det europacup for nasjonslag. (©NTB)

Personvernpolicy