Tre døde i hyttebrann

Tre døde i hyttebrann
Tre døde i hyttebrann

Bestemor, mor og datter døde i hyttebrann ved Hønefoss natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Døde
Det var her , i denne hytten at det brøt ut brann natt til lørdag. Foto: Scanpix.

Hønefoss/Oslo (NTB- Hilde Nordlund): En hardt skadet familiefar mistet trolig sin kone, datter (6) og svigermor i den dramatiske hyttebrannen på Ask ved Hønefoss natt til lørdag.


Familiefaren (42) og sønnen (9) reddet seg ut av hytta som sto i full fyr da brannvesen, ambulanser og politiet kom fram til hytta på Ask på Ringerike, vel 7 kilometer fra Hønefoss.


- Etter samtaler med de to som greide å ta seg ut vet vi at det var tre personer tilbake i hytta. Vi mener med sikkerhet at disse fortsatt er i hytta, sier politistasjonssjef ved Hønefoss politistasjon og lensmannsdistrikt, Kjell Magne Tvenge på en pressekonferanse lørdag formiddag.


De som antas omkommet er mannens kone (38), deres seks år gamle datter og mannens svigermor på 74 år. Alle er hjemmehørende i Oslo.


Dramatisk

- Familiefaren måtte knuse et vindu for å komme seg ut av den overtente hytta. Dette har sikkert vært kjempedramatisk - særlig for 9-åringen, sier Arne Erik Håkonsen, politioverbetjent ved Nordre Buskerud politidistrikt.


Den 42 år gamle familiefaren ble sendt med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med alvorlige brannskader, mens sønnen ble sendt til Ringerike sykehus med lettere skader.


- Vi ser ikke bort ifra at mannen har forsøkt å ta seg inn igjen i hytta for å redde resten av familien sin, men dette er ikke verifisert, sier Tvenge.

9-åringen ble først tatt hånd om av helsepersonell ved Ringerike sykehus, og blir nå tatt hånd om av familiemedlemmer.

Bistand av Kripos

I en pressemelding fra Ullevål universitetssykehus lørdag morgen omtales 42-åringens tilstand som stabil, men han er fortsatt under intensiv behandling.

Politiet har i hele natt hatt avhør av vitner til brannen, og vil fortsette med dette utover dagen.


Kripos er på plass i Hønefoss for å bistå politiet i etterforskningen.


- I dag kommer vi til å konsentrere oss om å få de omkomne ut av hytta og identifisere de, sier Tvenge.


Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til brannen, og politiet syns det er for tidlig å spekulere i hvordan brannen har startet. (©NTB)

Personvernpolicy