Nordtveit klar for Arsenal

Nordtveit klar for Arsenal
Nordtveit klar for Arsenal

Håvard Nordtveit (16) fra Haugesund kunne ha vært Manchester United-lærling, men ble i dag solgt til Arsenal. Prislapp: 24 millioner kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solgt til Arsenal
Fotballspiller Håvard Nordtveit (16) Foto: Hugo Bergsaker/Scanpix

Stortalentet Håvard Nordtveit er solgt fra FKH til Arsenal. Det melder TV 2 Sporten.

Salget har en ramme på 24 millioner kroner, ble det opplyst på en pressekonferanse i Haugesund fredag ettermiddag.

FKH må dele summen med flere investorer, men utbetalingen av totalsummen avhenger av at Nordtveit spiller nok kamper for Arsenals a-lag.

Taktikk

Arsenal-manager Arsene Wenger var nylig på plass i Haugesund for å se Nordtveit i aksjon, og det engelske storlaget kom med et bud på spilleren. Det kom da frem at Haugesund hadde sagt nei til et Arsenal-bud med en totalramme på 20 millioner kroner, noe fotballagent Jim Solbakken reagerte sterkt på.

Kunne havnet i ManU

Arsenals første bud på Nordtveit var på 7,5 millioner kroner, ifølge styremedlem Ingolf Steensnæs i FKH. Han har vært forhandlingsleder på vegne av den norske klubben.

Det unge talentet har vært i søkelyset til klubber som Real Madrid og Tottenham i tillegg til Arsenal og Manchester United.

- Dersom vi skulle lyttet til Jim Solbakken hadde Håvard Nordtveit vært læregutt i Manchester United, og vi hadde sittet igjen med vekslepenger, sa Steensnæs tidligere i uken. På pressekonferansen i dag avslørte han at «vekslepengene» var 1,2 millioner kroner.

Må lytte

Nordtveit har signert en fireårsavtale med den med den engelske storklubben.

- Unge spillere må høre litt på ledelsen i klubben også. Steensnæs sier det koster penger å drive talentfabrikk. Landslagsspiller Christian Grindheim (VIF) er en Haugesund har fostret de siste årene, midtbanespiller Jone Samuelsen (Viking) en annen.

- Dere må forstå at vi er opptatt av å få mest mulig penger. Men det vi er aller mest opptatt av er å utvikle lokale spillere, vi ønsker jo selvsagt at alle skal spille her.

Hensyn til familien

Steensnæs, som den siste uken har blitt beskyldt for blant annet grådighet, mener klubben har gjort en kjempejobb i denne saken.

- Det som gjorde at vi ga oss noe, var av hensyn til gutten med familien. Vi følte at det var viktig for ham å få denne her muligheten. Vi forstår godt at gutten og familien har hatt en tøff periode, sa Steensnæs. Ifølge Haugesunds Avis skal han være på plass i London den 2. juli.

Relaterte saker:

Sammenlignet Nordtveit med Fabregas.

Personvernpolicy