TV-anker lo av politikerdrap

TV-anker lo av politikerdrap
TV-anker lo av politikerdrap

TV-ankerets kommentarer og latter etter drapet på den libanesiske politikeren Walid Eido har ført til sterke reaksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den anti-syriske politikeren ble drept tidligere denne uka, og da tv-bildene rullet over ruta på tv-stasjonen NBN lo et kvinnelig tv-anker, og sa at de burde drepe flere.

- Hvorfor tok det dem så lang tid å drepe han, sier kvinnen, etter at hun tror mikrofonene har blitt slått av, så begynner hun å le, melder CNN.

En kollega ler sammen med henne, men latteren forstummer når hun navngir en annen politiker hun mener bør være den neste på listen.

- Farfat burde være den neste. Jeg har en egen nedtelling for dem, sier hun med referanse til Ahmad Fatfat, en annen anti-syrisk politiker, før hun ler mer.

- Vi tar ikke glede i andres ulykke, svarer kollegaen.

- Jeg tar ikke glede av det, men jeg har fått nok av dem, svarer kvinnen.

NBN er eid av Nabih Berry, en pro-syrisk politiker, som er president for Libanons parlament.

I en uttalelse fra stasjonen ble det gjort klart at de hadde sparket både det kvinnelige ankeret, og kollegaen hennes for det de kaller «en uintensjonell hendelse».

- Kommentarene reflekterer eller representerer ikke stasjonen på noen som helst måte, sto det videre i uttalelsen.

Den ledende anti-syriske avisen An-Nahar skrev en sak om hendelsen uten å navngi ankeret, eller tv-stasjonen, men andre medier har senere plukket opp saken, og videoen fant så veien til YouTube.

Politikeren Ahmad Fatfat sa i etterkant av hendelsen at han frykter for sitt liv til al-Arabiya. Han har nå ansatt en advokat, og forbereder et søksmål mot tv-stasjonen, for det han mener er direkte drapstrusler mot seg selv.

Al-Arabiy har fortsatt å sende klippet, med intervjuer av representanter fra tv-stasjonen, som forsvarer NBN, og mener at sparkingen av de to ansatte må være nok til å roe ned stemningen i kjølvannet av hendelsen.

Syria på sin side har benektet at de var involvert i drapet på Walid Eido.

Personvernpolicy