Ku klux klan-mann funnet skyldig i drap

Ku klux klan-mann funnet skyldig i drap
Ku klux klan-mann funnet skyldig i drap
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eks-klansmedlemmet James Seale (71) er er funnet skyldig i kidnapping og sammensvergelse i forbindelse med drapene på to svarte tenåringer i 1964.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seale benektet under rettssaken å ha drept Charles Eddie Moore og Henry Hezekiah Dee.

De to 19-åringene skal ha blitt kidnappet, kastet inn i et kjøretøy eid av Seale og kjørt til Mississippi, der de ble druknet.

Ifølge tiltalen festet klansmedlemmene vekter til kroppene til de to, dro dem om bord i en båt, før de rodde midt ut på et vann hvor de kastet dem i vannet.

Likene ble funnet to måneder senere av FBI da de lette etter tre borgerrettighetsforkjempere. Seale og en annen mann ble arrestert i forbindelse med drapene.

Da han ble arrestert i 1964, jobbet han som visesheriff og politiet løslot ham etter kort tid, angivelig fordi de ikke hadde bevis.

Nå risikerer han å måtte tilbringe resten av sitt liv i fengsel, melder NTB.

FBI gjenopptar for tiden flere saker fra denne tidsperioden, før alle de mistenkte dør. Under borgerrettighetskampen på 50- og 60-tallet ble titalls svarte menn drept av hvite som ville opprettholde segregasjonen. Få av de kriminelle handlingene ble løst, delvis fordi de mistenkte ble beskyttet av det lokale politiet.

Foto: Reuters / Scanpix