Ku klux klan-mann funnet skyldig i drap

Ku klux klan-mann funnet skyldig i drap
Ku klux klan-mann funnet skyldig i drap

Eks-klansmedlemmet James Seale (71) er er funnet skyldig i kidnapping og sammensvergelse i forbindelse med drapene på to svarte tenåringer i 1964.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seale benektet under rettssaken å ha drept Charles Eddie Moore og Henry Hezekiah Dee.

De to 19-åringene skal ha blitt kidnappet, kastet inn i et kjøretøy eid av Seale og kjørt til Mississippi, der de ble druknet.

Ifølge tiltalen festet klansmedlemmene vekter til kroppene til de to, dro dem om bord i en båt, før de rodde midt ut på et vann hvor de kastet dem i vannet.

Likene ble funnet to måneder senere av FBI da de lette etter tre borgerrettighetsforkjempere. Seale og en annen mann ble arrestert i forbindelse med drapene.

Da han ble arrestert i 1964, jobbet han som visesheriff og politiet løslot ham etter kort tid, angivelig fordi de ikke hadde bevis.

Nå risikerer han å måtte tilbringe resten av sitt liv i fengsel, melder NTB.

FBI gjenopptar for tiden flere saker fra denne tidsperioden, før alle de mistenkte dør. Under borgerrettighetskampen på 50- og 60-tallet ble titalls svarte menn drept av hvite som ville opprettholde segregasjonen. Få av de kriminelle handlingene ble løst, delvis fordi de mistenkte ble beskyttet av det lokale politiet.

Foto: Reuters / Scanpix


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus