- Aldri vært så flau

- Aldri vært så flau
- Aldri vært så flau

FK Tønsberg ble første lag til å sende et Tippeliga-lag hodestups ut av cupen. - Jeg trodde bunn var nådd mot Start, men der tok jeg feil, sier Rune Arnesen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overkjørt av Tønsberg

Andreas Tegström og Sandefjord ble regelrett overkjørt av FK Tønsberg i cupens andre runde.Tippeligalaget var heldig som slapp unna med kun 0-2 tap.

Foto: Scanpix

Sandefjord måtte se seg slått av Vestfold-rivalene FK Tønsberg. Espen Næss Lund scoret på straffe i 1. omgang, mens Håvard Andreassen gjorde kvelden fullkommen for Tønsberg fem minutter før slutt.

- Jeg har aldri vært så flau over en fotballkamp noensinne. Dårligere enn dette kan det ikke gjøres, sier Rune Arnesen i Blåhvalane til ABC Nyheter etter kampen.

I banespillet var det også total Tønsberg-dominans. Innsatsen fra Sandefjord var kanskje det dårligste man har sett av et eliteserielag denne sesongen.

– Planen var å få Tønsberg bakpå, men vi lykkes ikke. De spilte slik vi hadde lyst til å spille. Vi klarte rett og slett ikke å stå imot det presset FK Tønsberg satte inn, sa Sandefjord-trener Tor Thodesen etter kampen.

Sandefjord skapte bare to og en halv sjanse mot FK Tønsberg. Hjemmelaget hadde et tosifret antall sjanser og vant fortjent.

- Det var bare ett lag på banen. Seieren kunne vært mye større. Tønsberg vasset i sjanser, en fullt fortjent seier, fortsatte Arnesen.

Bunn nådd

Arnesen var ikke nådig etter siste kamp i Tippeligaen. Han trodde da det bare kunne gå èn vei - oppover. Men så feil kan man ta.

- Lavere enn dette skal det ikke være mulig å komme. Vi vet de kan spille fotball, det viste de mot både Brann og Stabæk, men dette. Nei jeg tror det nesten ikke, sier et meget skuffet medlem av Sandefjords supportergruppe, Blåhvalane.

Rosenborg slet

Rosenborg møtte tredjedivisjonslaget Kil/Hemne og fikk det mye tøffere enn ventet. RBK tok ledelsen 1-0, men Kil/Hemne snudde kampen og gikk til pause med ledelse 2-1. Roar Strand utlignet for Tippeliagalaget vel ti minutter ut i 2. omgang, men det antatte «slaktofferet» kom tilbake. Ved full tid stod det 2-2, og kampen måtte avgjøres på ekstraomganger.

Etter mye dramatikk i de påfølgende omgangene endte det med at Rosenborg karret seg videre mot Ullevaal.

Tettey sendte RBK opp i 3-2 ledelse, men nok en gang kom Kil/Hemne tilbake.

Først på overtid, i siste ekstraomgang, sørget Konan for at sluttresultatet til slutt ble 4-3 til forhåndsfavoritten.

Personvernpolicy