Advokater politianmeldt for avislesing

Advokat Abid Q. Raja og hans kollega Helge Hjort er anmeldt til politiet for å ha tatt fram et eksemplar av Dagbladet under et møte med en klient med medieforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 63 år gamle klienten satt varetektsfengslet under restriksjoner og hadde ikke lov til å lese aviser. Under et møte i fengselet tok advokat Abid Q. Raja opp Dagbladet.

– Det som skjedde var en tabbe, og jeg har gjort det jeg kan for å beklage det som skjedde, sier advokat Helge Hjort til VG Nett.

Han var mannens forsvarer, mens Raja var med som hjelpeadvokat. Episoden førte til at Hjort ble fjernet som forsvarer for 63-åringen. Det er i forbindelse med at Høyesterett nå skal behandle hans begjæring om å bli gjenoppnevnt at han og Raja er blitt anmeldt av politiet for grov uforstand i tjenesten.

Advokatene har flere ganger avvist at noe av innholdet i avisen ble videreformidlet til klienten under besøket i fengselet i Moss.

– Jeg satt og snakket med min klient. Bak meg tok Raja opp en avis. Han var offer for sin egen nysgjerrighet, og ønsket å lese Dagbladet fordi han dagen i forveien hadde uttalt seg til avisen, forklarer Hjort. (©NTB)

Forsidefoto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus