LO bryter arbeidsmiljøloven

LO bryter arbeidsmiljøloven
LO bryter arbeidsmiljøloven

LO bryter arbeidsmiljøloven mener Arbeidstilsynet, og varsler om pålegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Granskingen av arbeidsmiljøet i LO resulterer i fire omfattende varsler om pålegg, opplyser Arbeidstilsynet.


- Når vi vurderer å gi pålegg betyr det at noen av de funn vi har gjort er så alvorlige at de etter vår vurdering bryter arbeidsmiljøloven, sier regiondirektør Ørnulf Halmrast i Arbeidstilsynet.


Han legger til at funnene tyder på at LOs arbeidsmiljø ikke skiller seg i særlig grad fra andre virksomheter.


- De organisatoriske forholdene LO som arbeidsgiver må ta tak i, har hver for seg og samlet stor betydning for hvordan ledere og ansatte opplever sitt psykososiale arbeidsmiljø. Vi opplever at LO tar våre krav til oppfølging på alvor, og innser at de som arbeidsgiver har et særlig ansvar for å ha et forsvarlig arbeidsmiljø for både ledere og ansatte, sier Halmrast.


Seniorrådgiver Ola Winsvold har sammen med seniorinspektør Morten Kjerstad Larsen gjennomført tilsynet. Etter Winsvolds vurdering har LO to hovedutfordringer:


- Den ene er at arbeidsgiver må legge større vekt på sitt ansvar for arbeidsmiljøarbeidet. Det andre er å oppgradere verneombudenes og arbeidsmiljøutvalgets betydning og status. Skal samarbeidet om arbeidsmiljøet ha den betydning det skal ha, må arbeidsgiver delta helhjertet med sin styringsrett, sier han.


LO har frist til 6. juli med å komme med innspill og eventuelle nye opplysninger til de varslede påleggene. Hvis eventuelle nye opplysninger ikke endrer grunnlaget for varslene, vil de bli fulgt opp med pålegg med frister for oppfyllelse. (©NTB)

Personvernpolicy