Nysnø midt i juni

Innbyggerne på Røros våknet opp til 5-6 centimeter i dag tidlig. Dette er sjelden, mener meteorolog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen var bakken dekket av nysnø i Røros. (Foto: Nils Martin Tidemann, Arbeidets Rett)Torsdag morgen var bakken dekket av nysnø i Røros. (Foto: Nils Martin Tidemann, Arbeidets Rett)

For bare noen dager siden gikk folk i Røros rundt i shorts, og bergstaden var blant de varmeste stedene i landet.

I dag er situasjonen en ganske annen:

Allerede før klokken 07.15 ble det observert barn som var ute og lagde snømann, skriver Arbeidets Rett. Og sommerblomster har forsvunnet under nysnøen.

- Det er unormalt og ingen var vel skikkelig forberedt, selv om varslene antydet snø ganske langt ned, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen, ved Meteorologisk Institutt, til ABC Nyheter.

- Det at det har skjedd dette her er jo sjelden i den forstand at det 14. juni. Det hadde vært mer normalt i april eller mai, mener statsmeteorologen.

- Jeg har ikke oversikt over hvor ofte noe slikt har skjedd, men jeg kan ikke tenke meg at det har skjedd ofte, sier Johnsen og legger til at snøen neppe blir liggende, da det er plussgrader i området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus