Bygde bombe for «moro»

Ei bombegruppe fra Oslo-politiet rykket tirsdag kveld ut og tok hånd om ei hjemmelagd bombe som politiet i Halden hadde funnet i en bolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mannens bolig ble ransaket for en annen sak. Det var i den forbindelse at det ble gjort funn av sprengstoff. Vi snakker om en hjemmelaget vare og en bombe som var klar til bruk, forklarer politijurist ved Halden politistasjon, Ole Richard Holm Olsen.
Bomba inneholdt to hundre gram sprengstoff, men var ikke armert.
– Sprengstoff kan alltid sette liv i fare, derfor ble bomben uskadeliggjort med bistand fra bombegruppa, sier Holm Olsen.
– Det vi vet så langt er at den pågrepne har hatt bomba i lengre tid og har bygd den for moro skyld. Vi må også finne ut hvor deler av sprengstoffet stammer fra og sjekke det opp mot hans forklaring, sier han til NRK. (©NTB)

Personvernpolicy