Vatikanet til krig mot Amnesty

Vatikanet til krig mot Amnesty
Vatikanet til krig mot Amnesty

Vatikanet oppfordrer alle katolikker til å boikotte Amnesty International.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kardialen
Kardinal Renato Martino legger opp til knallharde tak mot Amnest International. Foto: Scanpix.

Bakgrunnen er at katolikkenes høyborg mener Amnesty International går i bresjen for abort, melder BBC News.

Vatikanet har i tillegg til å oppfordre alle katolikker til å slutte å gi penger til organisasjonen, gjort det klart at de trekker tilbake all pengestøtte til Amnesty.

Amnesty på sin side avviser at de betrakter abort som en universell menneskerettighet. Men de gjorde det samtidig klart at kvinner har rett til å velge, spesielt i saker som omhandler incest og voldtekt.

- Ingen ytterligere støtte til Amnesty International etter deres standpunkt for abort, het det i en kunngjøring fra Rådet for justis og fred i Vatikanet.

Rådets leder, kardinal Renato Martino, beskrev abort som drap.

- Og for å rettferdiggjøre det, i tilfelle voldtekt, så gjør man det uskyldige barnet i sin mors mage til fienden, til noe man kan ødelegge, sier Martino.

Amnesty fastholder at de ikke har tatt stilling til om abort er riktig eller galt. Men de forsvarer sitt standpunkt til støtte for kvinner som vil ta abort i tilfelle der helsen deres er i fare, eller deres menneskerettigheter har blitt brutt, spesielt når det er snakk om incest eller voldtekt.

- Vi mener sterkt at å kriminalisere kvinners valg om å reprodusere eller ikke er det gale svaret, sier vise-generalsekretær Kate Gilmore til Reuters.

- Det katolske kirken vil, gjennom å bevisst feiltolke vårt standpunkt, sette arbeidet for menneskerettigheter i fare, fortsatte Gilmore.

Ifølge WHO avsluttes rundt 45 millioner ikke-planlagte graviditeter årlig verden rundt. Nærmere 70.000 kvinner dør hvert år av farlige aborter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus