Nytt voldsomt angrep i Gaza

Bare timer etter fredsavtalen kom det et nytt voldsomt angrep fra Hamas i Gaza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnede menn fra Hamas gikk til et nytt angrep i Gaza kort tid etter at partene hadde avtalt å innstille fiendtlighetene. Foto: Scanpix.Væpnede menn fra Hamas gikk til et nytt angrep i Gaza kort tid etter at partene hadde avtalt å innstille fiendtlighetene. Foto: Scanpix.

Gaza by (NTB-Reuters-AFP): Hamas-folk har satt i gang et nytt voldsomt angrep mot en av den rivaliserende Fatah-bevegelsens støttepunkter i Gaza by. Israel utelukker en militær intervensjon på Gazastripen.

Hamas satte i gang angrepet torsdag morgen, etter å ha gitt de væpnede Fatah-folkene ved støttepunktet et ultimatum om å overgi seg eller ta følgene. Da det ikke kom noe svar, gikk Hamas til storm mot stedet, meldte nyhetsbyrået Reuters.

Hvis Hamas skulle greie å innta det tungt befestede støttepunktet, vil det ifølge Reuters være et hardt nederlag for president Mahmoud Abbas' sikkerhetsyrker. Abbas tilhører Fatah og har støtte fra vestlige land i maktkampen med Hamas.

Israelerne er sterkt bekymret over den økende volden i Gaza, men vil ikke sende inn soldater for å hindre Hamas i å ta full kontroll. - Israel har ingen planer om en ny okkupasjon av Gazastripen, sa statsminister Ehud Olmerts talskvinne Miri Eisin torsdag.

Eisin ville ifølge nyhetsbyrået AFP verken utelukke at Israel kan komme til å sende våpen til Fatah eller en israelsk dialog med Hamas. Situasjonen er nå så vanskelig og uoversiktlig at alle muligheter må granskes grundig, var alt talskvinnen ville si. (©NTB)

Personvernpolicy