Politiker drept av bombe

Politiker drept av bombe
Politiker drept av bombe

Den anti-syriske politikeren Walid Eido og hans sønn ble drept i en bombe i Beirut onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaos
Libanesiske politimenn, soldater og Røde Kors-arbeidere undersøker de utbrente restene av bilen som ble blåst i lufta i Beirut onsdag. Den anti-syriske politikeren Walid Eido var trolig hovedmålet for aksjonen, der minst sju andre ble drept og ni skadd. (Foto: Reuters/SCANPIX)

Libanesisk politi og hjelpearbeidere fra Røde Kors løper til for å redde skadde sivile etter bombeeksplosjonen. Foto: Reuters/SCANPIXLibanesisk politi og hjelpearbeidere fra Røde Kors løper til for å redde skadde sivile etter bombeeksplosjonen. Foto: Reuters/SCANPIX

Beirut (NTB-Reuters-AP): Den anti-syriske politikeren Walid Eido, hans sønn og åtte andre ble drept i en kraftig bilbombe i Beirut onsdag.

Eido var medlem av den libanesiske nasjonalforsamlingen. Han ble drept i en kraftig eksplosjon som skjedde i nærheten av en fornøyelsespark og en militærklubb langs sjøsiden i den vestlige delen av den libanesiske hovedstaden.

Elleve mennesker ble såret i eksplosjonen, ifølge libanesiske sikkerhetskilder.

Menneskedeler og bloddammer lå igjen på bakken mens hjelpearbeidere gjorde sitt beste for å frakte bort de skadde og døde.
Forbipasserende måtte behandles for sjokk, ifølge AFPs korrespondent på stedet. Rutene i bygningene rundt åstedet ble knust i den kraftige eksplosjonen.

Onsdagens eksplosjon i Beirut er den sjette i hovedstadsområdet på mindre enn fire uker. To mennesker er blitt drept i de fem foregående bombeangrepene. Medlemmer fra koalisjonsregjeringen har anklaget Syria for å stå bak de siste aksjonene.

Etter at tidligere statsminister Rafik al-Hariri ble drept i februar 2005, har Libanon opplevd en rekke drap på kjente anti-syriske politikere. Eido er det tredje parlamentsmedlemmet som er drept i bilbombeaksjoner de siste to årene.

I november i fjor ble den kjente anti-syriske industriministeren Pierre Gemayel skutt ned og drept i den kristne bydelen i Beirut.

Det hvite hus var raskt ute med å fordømme aksjonen.

- USA beklager det siste angrepet i Beirut som førte til at det respekterte parlamentsmedlemmet Walid Eido og hans sønn døde, uttalte talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet, Gordon Johndroe. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus