Vegdirektøren går av

Vegdirektøren går av
Vegdirektøren går av

Vegdirektør Olav Søfteland ber om permisjon etter at rapporten om Hanekleivtunnelen ble lagt frem onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vegdirektør Olav Søfteland ber om permisjon etter at Hanekleiv-rapporten ble lagt fram onsdag, melder NTB.

Vegdirektør Olav Søfteland ber om permisjon etter at Hanekleiv-rapporten ble lagt fram onsdag. I praksis går han av som vegdirektør.

- Har bedt om permisjon

- Jeg har i dag muntlig bedt om permisjon fra stillingen som vegdirektør, og med min alder kan jeg ikke komme tilbake til stillingen, sa Søfteland på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Granskningen av ulykken i Hanekleivtunnelen viser at det har vært «uavklarte ansvarsforhold» knyttet til arbeidet, og at dette var medvirkende til at deler av taket i tunnelen raste ned.

- Departementet ønsker nå å avklare hvorfor disse uavklarte ansvarsforholdet ikke ble kommunisert til meg. Dette skal undersøkes eksternt, sa Søfteland.

Assisterende vegdirektør Kjell Bjørvig etterfølger Søfteland som vegdirektør. Han tiltrådte umiddelbart etter at Søfteland gikk av.

Uklare ansvarsforhold

Den ene avdelingen visste ikke hva den andre gjorde. Uklare ansvarsforhold og feilvurderinger var årsaker til problemene i Hanekleiv-tunnelen, kommer det fram i den interne revisjonsrapporten.

Rapporten konkluderer med at sentrale personer i prosjektet la til grunn en annen ansvarsfordeling mellom Vegvesenets to avdelinger Produksjon og Utbygging enn det som lå nedfelt i grunnlagsdokumentasjonen for ny organisasjon og produksjonsavtalen mellom avdelingene. Dette var ikke formalisert eller forsøkt avklart mellom avdelingene eller overfor overordnet ledelse, heter det i revisjonsrapporten.

Avdeling Utbygging var gjennom sin byggherrerolle tillagt myndighet til å styre og følge opp det praktiske arbeidet i regi av avdeling Produksjon. Denne myndighet ble ikke utøvd i tilstrekkelig grad, heter det i revisjonsrapporten. (©NTB)

Les også:

Borgerkronikk: Hanekleivrapporten er god og kritisk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus