Svenske sosialdemokrater i ny kortskandale

Svenske sosialdemokrater er rammet av en ny betalingskortskandale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB): Flere medlemmer av det sosialdemokratiske studentforbundet har handlet på forbundets betalingskort, uten å legge fram kvitteringer.

Til sammen skal det dreie seg om innkjøp for 150.000 kroner, skrev Stockholm-avisen Expressen tirsdag. Saken er ekstra pinlig siden det var uryddig kortbruk som i 1995 førte til at sosialdemokratenes nåværende partisjef Mona Sahlin fikk et avbrekk i karrieren.

Studentforbundets leder Magdalena Streijffert, som også sitter i Riksdagen, er blant de ledende sosialdemokratene som nå skal ha rotet med betalingskort. Forbundssekretær Axel Björnekes skal heller ikke ha dokumentert sin kortbruk godt nok.

- Regnskapene følger ikke på alle punkter god regnskapsskikk, og jeg anslår at det ikke er gjort rede for en beløp på 150.000 kroner. Årets resultat er ikke i samsvar med budsjettet, fordi bruken av utbetalte forskudd ikke er dokumentert i tide, skriver forbundets revisor.

Ledende sosialdemokratiske politikere vil ikke kommentere saken overfor Expressen. Menige medlemmer av studentforbundet sier imidlertid at de hadde fått høre at styringen med økonomien var i sin skjønneste orden, og at de fikk sjokk da de fikk høre om kortrotet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus