Hamas fortsetter offensiven på Gazastripen

Hamas angrep onsdag morgen flere Fatah-stillinger på Gazastripen. Kampene kan spre seg til Vestbredden, mener en palestinsk minister.

Hamas fortsetter offensiven på Gazastripen
Hamas fortsetter offensiven på Gazastripen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaza (NTB-Reuters): Hamas-kilder hevder at den islamistiske gruppen har tatt kontroll over flere poster i ulike områder av Gazastripen som tidligere var besatt av Fatahs nasjonale sikkerhetsstyrker. Minst seks personer ble drept i morgentimene. Fem av dem skal være medlemmer av Fatah.

I løpet av de fire siste dagene er over 50 mennesker drept i de voldsomme kampene mellom Hamas og Fatah - de to rivaliserende palestinske gruppene som for tre måneder siden dannet regjering sammen i et forsøk på å få slutt på de interne palestinske kampene. Bare tirsdag ble 27 mennesker drept og 70 såret i det tett befolkede området.

Palestinernes utenriksminister Ziad Abu Amr, som denne uken er på besøk i Japan, advarer mot at kampene kan spre seg til Vestbredden hvis ingen griper inn. Han oppfordrer verdenssamfunnet til å gi økonomisk hjelp, og mener at situasjonen i de palestinske områdene skyldes langvarig internasjonal neglisjering.

Ministeren fremholder blant annet at arbeidsløsheten på Gazastripen nå er oppe i 70 prosent.

- Hvis du har to brødre som settes i et bur og ikke får dekket sine grunnleggende behov, vil de begynne å slåss. Jeg synes ikke vi skal legge skylden på offeret, sa Abu Amr da han deltok på et seminar i Tokyo onsdag. (©NTB)