Hamas fortsetter offensiven på Gazastripen

Hamas fortsetter offensiven på Gazastripen
Hamas fortsetter offensiven på Gazastripen

Hamas angrep onsdag morgen flere Fatah-stillinger på Gazastripen. Kampene kan spre seg til Vestbredden, mener en palestinsk minister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaza (NTB-Reuters): Hamas-kilder hevder at den islamistiske gruppen har tatt kontroll over flere poster i ulike områder av Gazastripen som tidligere var besatt av Fatahs nasjonale sikkerhetsstyrker. Minst seks personer ble drept i morgentimene. Fem av dem skal være medlemmer av Fatah.

I løpet av de fire siste dagene er over 50 mennesker drept i de voldsomme kampene mellom Hamas og Fatah - de to rivaliserende palestinske gruppene som for tre måneder siden dannet regjering sammen i et forsøk på å få slutt på de interne palestinske kampene. Bare tirsdag ble 27 mennesker drept og 70 såret i det tett befolkede området.

Palestinernes utenriksminister Ziad Abu Amr, som denne uken er på besøk i Japan, advarer mot at kampene kan spre seg til Vestbredden hvis ingen griper inn. Han oppfordrer verdenssamfunnet til å gi økonomisk hjelp, og mener at situasjonen i de palestinske områdene skyldes langvarig internasjonal neglisjering.

Ministeren fremholder blant annet at arbeidsløsheten på Gazastripen nå er oppe i 70 prosent.

- Hvis du har to brødre som settes i et bur og ikke får dekket sine grunnleggende behov, vil de begynne å slåss. Jeg synes ikke vi skal legge skylden på offeret, sa Abu Amr da han deltok på et seminar i Tokyo onsdag. (©NTB)

Personvernpolicy