Fugl i bur kan bli forbudt

Fugl i bur kan bli forbudt
Fugl i bur kan bli forbudt

Det kan bli forbudt å holde eksotiske fugler i bur når Mattilsynet kommer med nye forskrifter etter sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandnes (NTB): - I prinsippet kan det blir forbudt å ha kanarifugler i bur, sier sjef i seksjon for dyrehelse og dyrevelferd i Mattilsynet Karen Johanne Baalsrud.

Hun viser til at mens det er helt forbudt å holde reptiler i fangenskap, finnes det ingen vurdering for de ulike eksotiske fuglene.

- Eksotiske fugler kan stille minst like høye krav til omgivelser, fôr og temperatur som slanger, øgler og frosker. Men noen av dem trenger langt større plass og mye selskap, i motsetning til enkelte reptilarter, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Mattilsynet håper å kunne gå i gang med å lage et forslag til en såkalt positivliste i løpet av høsten. Med en slik liste blir hovedregelen et generelt forbud mot å holde dyr i private hjem, med unntak av dyrene som står oppført på listen.

- Jeg kan ikke si noe konkret om hvilke fugler som vil bli forbudt, men det er klart at jo større fuglene er, desto større plass trenger de, og jo vanskeligere blir det å tilfredsstille behovene deres, sier Baalsrud. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus