Vålerenga vil starte ungdomsskole

Vålerenga vil starte ungdomsskole
Vålerenga vil starte ungdomsskole
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga og Wang Toppidrettsgymnas planlegger å starte en ungdomsskole med fokus på idrett. - Altfor mange talenter faller fra for tidlig, sier rektor Ingar F. Lae ved Wang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Enga planlegger ungdomsskole

Glenn Roberts er et produkt av Vålerengas gode ungdomsavdeling. Nå ønsker klubben å satse enda hardere på egenutvikling av spillere. Vålerenga planlegger å starte en ungdomsskole i samarbeid med Wang Toppidrettsgymnas.

Fakta: NTG-U på Bekkestua ble startet høsten 2004 med 60 elever på 8. trinn. Høsten 2005 ble 60 nye elever tatt inn på 8. trinn, slik at det totale antallet var 120 elever. Høsten 2006 ble alle trinnene fylt opp med tilsammen 180 elever. Ungdomsskolen har ingen klasser - det er tre trinn som hver er delt opp i fire grupper av 15 elever.

Foto: Scanpix

- Ja alle planen er klare, sier rektor ved Wang Toppidrett til ABC Nyheter.

I dag eksisterer det allerede en ungdomsskole med idrett som hovedtilbud. Høsten 2004 startet Norges Toppidrettsgymnas (NTG) opp sin egen ungdomsskole, NTG-U, med tilhold på Bekkestua i Bærum.

Nå vil også Wang Toppidrett lansere ett lignende tilbud, og skolen er i dialog med Vålerenga om å starte opp i Oslo.

Hovedgrunnen til at Wang ønsker å opprette en idrettsungdomsskole er for å beholde flest mulige talenter.

- Vi ser at veldig mange idrettsungdom faller i fra når de kommer i ungdomsskolen. Med dette håper vi at flere ungdommer blir værende i idretten og kanskje får mye av et allerede eksisterende talent.

Lae avslører hvor skolen eventuelt skal ligge.

- Vi samarbeider med Vålerenga for å få på plass tilbudet på Valle. De synes dette er meget interessant og vi er i en meget god dialog med klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Faller fra

Ifølge Lae vil ikke skolen fungere som en «fabrikk» for toppidretten.

- De vil selvfølgelig fortsette med de idrettene de holder på med. Om de holder på med flere idretter skal de fortsette med det.

- Dette er ment som et tilbud for å øke basisferdighetene til ungdommer i idrett generelt. Vi ser også at våre videregående skoler har et meget godt sosialt miljø. Gjennom dette ønsker vi å samle idrettsaktiv ungdom på et sted og gi de et tilbud utover de to timene i uka de har kroppsøving i vanlig skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden Wang i flere år har drevet Toppidrettsgymnas er det naturlig å benytte seg av allerede eksisterende lærerkrefter.

- Mange av de personene som i dag er lærere og ansvarlige for ulike idretter vil være med på dette. Det er dyktige og kompetente folk som har jobbet med idrettsungdom i mange år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvilke elever får plass?

- Dette er i utgangspunktet et tilbud til alle, men det vil være et inntaksreglement. Blant annet må man dokumentere en form for idrettslig satsing.

Utsatt

Lae forteller at opprinnelig skolestart var tenkt skoleåret 2008/09, men det er foreløpig lagt på is.

- Det er utrolig irriterende at politiske standpunkt og teorier skal komme før praktisk tenkning, sier han, og sikter til det han mener er et kompliserte regelverk for grunnskolen i Norge.

- AP og SP er idrettsvennlige parti, men bremses her helt klart av SV. Vi får eventuelt vente til regjeringen omgjør regleverket, eller vente på et regjeringsskifte.