Disse kanalene får du til høsten

Disse kanalene får du til høsten
Disse kanalene får du til høsten

Snart vil vanlige TV-antenner få inn kanaler som TV3 og TVNorge. RiksTV lanserte sine kanaler i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Administrerernde direktør i RiksTV, Espen Thorsby (f.v.), TV2-sjef Alf Hildrum og TVNorge-sjef Eivind Landsverk på tirsdagens pressekonferanse i Oslo der det blant annet ble orienterte om hvilke tv-kanaler som kommer i det digitale bakkenettet til høsten.

Fakta:

RIKSTV: Ny norsk tv-distributør i det digitale bakkenettet. Eies av NRK, TV 2 og Telenor. Selskapet mener det er realistisk å få mellom 500 000 og 800 000 kunder på fem år.

BAKKENETTET: Nettet består av 452 tv-sendere som står på bakken, derav navnet

TEKNOLOGI: RiksTV tilbyr digital-tv til vanlig antenne. Man trenger en
vanlig tv-antenne og en dekoder for å kunne se de digitale sendingene.
Alle typer tv-apparater støttes.
DEKNING: Bakkenettet dekker minimum 95 prosent av husstandene og 70 prosent av hyttene.
OPPSTART: RiksTV lanseres i høst i Rogaland, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Hordaland, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hedmark, Oppland og Sør-Trøndelag. I slutten av 2008 vil også tilbudet være på plass i Nord-Trøndelag,
Aust-Agder, Vest-Agder, Nordland, Troms og Finnmark.

Fra høsten og i løpet av neste år vil mellom 400.000 og 500.000 husstander med vanlig TV-antenne å få inn fjernsynskanaler som TV3, TVNorge, Discovery Channel og flere sports- og filmkanaler. NRK1 og TV 2 som i dag fås inn med vanlige antenner, er en selvsagt del av det nye tilbudet. Det gjelder også de nye kanalene som NRK og TV 2 har opprettet, som NRK2 og TV 2 Zebra, og nye som kommer, NRK3 og TV 2 Filmkanalen for eksempel.

Det er det nye digitale bakkenett til RiksTV som gjør dette mulig.

- Dette nye trådløse bakkenettet vil dekke 95 av alle norske husstander og 70 prosent av alle hyttene i landet, sa administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV ifølge NTB da han tirsdag presenterte opplegget for denne nye TV-distributøren.

I en pressemelding forteller Thorsby at han tror TV-seerne vil bli fornøyd med tilbudet.

- Målt etter nordmenns seervaner i fjor, dekker Rikspakken og NRK-tilbudet 94,3 prosent av hva folk ser på. Dessuten er vi veldig fornøyd med å kunne tilby to helt nye kanaler, Viasat4 og en ny kanal fra TVNorge. Disse kanalene etableres på grunn av RiksTV og det digitale bakkenettet, og lanseres samtidig med oss i september.

Ikke alle kommer med

Det har vært stor pågang fra TV-kanalene for å få komme med i det nye bakkenettet.

- Det har vært 60 kanaler som ville være med, men vi har valgt ut 16, sier Thorsby. Denne prioriteringen har gjort at kanaler som SVT, BBC, MTV og Eurosport ikke er kommet med, men selv om Thorsby beklager dette, regner han med at de kanalene som er valgt vil være dekkende nok for folks interesser.

- Vi skulle gjerne hatt med svensk tv, men her slet vi med rettighetsmessige problemer, forteller han til Dagbladet.

Eksperter regner med at tilbudet fra RiksTV først og fremst vil konkurrere med de TV-distributørene som sender sine tilbud via satellitt og parabolantenner.

Her er kanalene:

TV 2
TV3
TVNorge
TV 2 Zebra
Discovery Channel
Disney Channel
The Voice
SportN
TV 2 Filmkanalen
TV 2 Nyhetskanalen
Viasat 4
TVNorge 2
National Geographic Channel
Animal Planet
LokalTV
Åpen Kanal

De fire siste kanalene også med i pakken, men blir tilgjengelig senere.

Se faktaboks til høyre for mer informasjon.

Personvernpolicy