Sammenligner Nordtveit med Fabregas

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi kan ikke selge et av Europas største fotballtalenter billig bare fordi vi er fra Norge. Arsenal får betale markedspris hvis de vil ha Håvard Nordtveit, sier Nils Halvor Berge i FK Haugesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppklubber fra hele Europa jakter akkurat nå på 16 år gamle Håvard Nordtveits underskrift. Søndag var Arsenal i Haugesund for å sikre seg supertalentet, men manager Arsene Wenger måtte returnere til London uten en avtale i kofferten.

- Jeg forstår godt at mange synes vi er gale. Å kreve titalls millioner for en 16-åring er veldig unorsk, sier sportslig leder Nils Halvor Berge i FK Haugesund til ABC Nyheter.

Sammenligner med Fabregas

Men selv om Berge forstår om mange i Norge skvetter av millionprislapper på 16-åringer, har han ingen problemer med å forsvare at klubben stiller skyhøye krav.

- Vi er en del av fotballeuropa, og i de større landene er dette helt vanlig. Vi kan jo ikke selge billig bare fordi vi er fra Norge. Cesc Fabregas var jo bare 16 da han gikk til Arsenal fra Barcelona i 2003, overgangssummen er jo hemmelig, men jeg regner ikke med at de fikk han billig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cesc Fabregas var bare 16 år da han gikk til Arcenal. (Foto: Scanpix)Cesc Fabregas var bare 16 år da han gikk til Arcenal. (Foto: Scanpix)

Fabregas er snart inne i sin fjerde sesong i Arsenal-trøya, han har skrevet kontrakt med klubben fram til 2011, verdsettes til flere hundre millioner kroner og har debutert på det spanske landslaget.

Kan vi sammenligne Nordtveit med Fabregas?

- Det er selvfølgelig vanskelig å si, men han jages av mer eller mindre alle de beste klubbene i Europa. Vi har offisielle henvendeler fra Manchester United, Tottenham, Ajax og Bordeaux. I tillegg har de største klubbene i Spania og Italia meldt sin interesser på telefon. Norge har i hvert fall ikke sett et slikt talent siden Gamsten, og han gikk jo til Blackburn for en solid sum, sier Berge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det spekuleres i at dere har sagt nei til 20 millioner.

- Det tallet kommer fra agent Jim Solbakken, og han var ikke engang til stede på møtet. Men alle skriver det jo likevel, sier Berge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordtveit vil til Arsenal

Hovedpersonen selv sa på TV 2 Sporten i går at han er skuffet over at det ikke ble noen avtale mellom klubbene i helga, og Arsenal-manager Arsene Wenger sier til Haugesunds avis at han håper klubben nå tenker seg om.

- Det som veier tungt for oss her er at Håvard vil reise. Han har fått en god avtale med klubben, og vi vil jo ikke ødelegge for ham. Så vi skal strekke oss så langt vi kan for å få dette til, men det er jo viktig at vi også er fornøyde. Det er greit at både spilleren og Arsenal er fornøyde, men FK Haugesund må også være fornøyd, slår Berge fast.

Agent Jim Solbakken som representerer Håvard Nordtveit er ikke enig i at klubben strekker seg så langt den kan, og går rimelig langt i å antyde av FK Haugesund er i overkant griske.

- Arsenal har kommet med et fantastisk tilbud. Er ikke 20 millioner kroner nok for en 16-åring, freser Solbakken i dagens utgave av Haugesunds avis.