Fotballfest endte i konkurs

Fotballfest endte i konkurs
Fotballfest endte i konkurs

Liverpool-fans som valgte å dra til Champions League-finalen i Athen får nå nok en skuffelse. - Ikke alle vil få pengene sine tilbake, sier Ole Morten Husmo i Premier Travel til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med skjegget i postkassen

Noen Liverpool-supportere vil ikke få pengene de betalte til Premier Travel for Champions League finalen mellom Liverpool og AC Milan tilbake.

Foto: Scanpix

ABC Nyheter skrev tidligere at reiseselskapet Premier Travel i Bodø valgte å selge pakketurer til cirka 16.000 kroner til ivrige norske Liverpool-supportere som ville overvære årets Champions League finale mellom Liverpool og AC Milan. Men reiseselskapet fikk aldri landingstillatelse i Athen og turen måtte avlyses.

- Vi kan ikke lenger vente på selskapet i Østfold. Styrevedtaket om å begjære oppbud er fattet, sier styreleder Ole Morten Husmo i Premier Travel til
ABC Nyheter.

Selskapet Husmo referer til er Downhill Travel i Fredrikstad. Premier Travel samarbeidet med Downhill Travel om billettene til den store finalen. I alt betalte Premier Travel nesten én million kroner for billettene til Downhill, men billettene som ble skaffet viste seg å være falske. Billettene hadde Downhill fått gjennom sine kontakter i Italia.

- Reisegarantifondet vil nå gå inn å dekke det folk har betalt inn til oss, men dessverre gjelder ikke det alle.

- Hvem er det som ikke får pengene sine tilbake?

- Reisegarantifondet dekker kun det de definerer som reise, det vil si pakketuren de kjøpte av oss. Det betyr at de som valgte å reise på egenhånd ikke vil få refundert utgiftene på den «nye» reisen til Athen. I tillegg vil de som kun kjøpte kampbillett ikke få refundert noe. Det regnes ikke som reise.

- Hvor mye kostet bare kampbilletten?

- Jeg er litt usikker, men det jeg tror det var rundt 8.000 kroner.

Så de pengene er borte?

- Ja, de blir ikke refundert.

Falske billetter

Daglig leder i Premier Travel, Tom Karoliussen, uttalte tidligere i uken til ABC Nyheter at han vurderer å gå til rettslige skritt mot Downhill.

- Ja, vi vet ikke hvem som har svindlet hvem og jeg må se på hva jeg skal gjøre med saken. Det er ikke umulig jeg politianmelder Downhill.

Daglig leder i Downhill, Kjetil Karlsen, har uttalt til Avisa Nordland at Premier Travel må smøre seg med tålmodighet. Pengene vil komme, men ikke før det italienske reisegarantifondet har sagt sitt. Downhill politianmeldte sin italienske agent for svindel, men ifølge Karlsen er systemet noe tregt i Italia. Han vet ikke når han får pengene sine derfra.

Men nå vil altså Premier Travel ikke vente lenger.

- Det er så mange som skal ha penger tilbake, vi kan rett og slett ikke vente lenger på Downhill.

I utgangspunktet skulle Premier Travel aldri arrangert noen tur til Athen, men Karoliussen ville det annerledes.

- Ja, han bestemte dette helt selv, noe som var stikk i strid med et vedtak fattet av styret i selskapet. Nå har han så stor aksjemajoritet at han kunne gjøre det, men det var ikke planen i det hele tatt at vi skulle selge turer til Athen.

Ullen bransje

Roy Jespersen var en av de som valgte reise på egenhånd. Han er glad for at saken nå løses.

- Det var fint å høre. Jeg har jo lagt ut for to andre, i tillegg til meg selv, så det er fint det løser seg.

Jespersen sitter igjen med noen egne betraktninger i etterkant av turen til Athen.

- Når det aldri forelå en landingstillatelse i Athen, men likevel valgte han å selge billetter, ja da tar du store sjanser. Jeg føler på meg at hele bransjen er litt ullen og at man hele tiden ser etter å tjene raske, enkle penger.

Totalt betalte Liverpool-supporteren litt mer enn de opprinnelige 15.750 kronene til Premier Travel for opplegget han til slutt endte opp med.

- Dersom jeg oppsummerer det hele nå kommer jeg opp i cirka 17-18.000 kroner, som inkluderer egenkomponert reiserute og billett utenfor stadion. Det kan jeg leve med, men jeg synes oppriktig synd på de som ikke får igjen pengene sine.

Daglig leder i Premier Travel, Tom Karoliussen, han ikke svart på ABC Nyheters henvendelser, verken i går eller i dag.

Les alt om billettkaoset i forbindelse med Champions League finalen på ABC Nyheter her.

Personvernpolicy